bird |
olasowa |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
B | barwa.jesienna |
bird |
rupcio - Nie ulega wątpliwości, że jesteś ofiarą strasznego "seksizmu". Mam nadzieję, że dostaniesz pracę w UNESCO i przestaniesz wypisywać bzdury na tym forum językowym.
-
11 lat temu
|
+7 |
barwa.jesienna - Bird, no nie dostrzegłam. Nad angielskim nie medytuję wcale, przyjmuję do wiadomości, że coś jest takie, a nie inne i na tym koniec.
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
+3 |
futbolowa |
B | barwa.jesienna |
barwa.jesienna - Nawet jeżeli mam odrobinę inne zdanie niż Bird, chciałabym wyrazić uznanie za jej odwagę, ideę, siłę. Wątpię, żeby zwiększyło się po tej potyczce grono tych, którzy mówiąc "someone" o kobiecie, być może o mnie też, nie powiedzą o nas "he". Tym bardziej z całego serca DZIĘKUJĘ, BIRD za Twój trud.
-
11 lat temu
|
+3 |
p-o-l-a - Ja również doceniam BIRD za odwagę, poglądy. Wszystko co nowe ma wielu przeciwników.
-
11 lat temu
|
+3 |
Kiedy "u" czyta sié jako "a" jak w wyrazie" mum"
Jeżeli w UNESCO, Radzie Europy czy gdziekolwiek indziej zajmują się takim "problemami" to faktycznie są żałośni. Z drugiej strony może nie mają większych zmartwień? Zajmowali się prostowaniem bananów czy określaniem rozmiaru klatek dla kur to może przyszła kolej na "język neutralny płciowo".
W przeciwieństwie do Ciebie nie mam zamiaru zmieniać świata. Możesz wskazać osoby w imieniu których piszesz używając liczby mnogiej? - 11 lat temu
A poglądy ojców założycieli znam: http://www.racjonalista.pl/kk.php/d,126 - 11 lat temu
Lubisz filmy to pewnie oglądałaś seksmisję. Przypominasz mi córeczkę jednego z bohaterów. Jesteś bystra to się domyślisz o kogo chodzi:) - 11 lat temu
Ironia losu - kiedyś kobiety nie mogły pracować - dziś muszą. Jak która zostanie w domu to od razu "matka polka" itp.
W kwestii dziedziczenia - tam są dopiero niesprawiedliwości!!! Może się tym bliżej zainteresujesz? - 11 lat temu
Kiedyś kobiety nie mogły pracować - dziś mają wybór. Chwytasz?
Dzięki uzyskaniu przez kobiety prawa do dziedziczenia majątek otrzymam ja, a nie jak to było kiedyś jakaś siódma woda po kisielu płci męskiej, od której zależałby mój los. Niesprawiedliwość w dziedziczeniu? Tak, ale o jedną mniej. - 11 lat temu
Za to na etutorku wszyscy mają wybór bo uczyć się może każdy:)
- 11 lat temu
Poza tym pracować można w domu (własna działalność), czemu sprzyja wynalazek Internetu. Wystarczy trochę inicjatywy i pomysłowości. Można sprzedawać domowe wypieki lub publikować bajki. Teraz modne jest projektowanie biżuterii.
Dziś niewiele kobiet decyduje się być finansowo zależnych. Także dlatego, że to zbyt ryzykowne (np. w razie rozstania). Poza tym dla coraz większej liczby kobiet praca i niezależność jest wartością. - 11 lat temu
http://www.engvid.com/gender-inclusive-language/
"Boldly going where no man... where no one... has gone before." - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu