Z | zenstef |
Ewa_G1967 - Zenek o jakich zdaniach i nagraniach myślisz bo ja nie wszystko wiem;))) A tak przy okazji zapytam czy obraziłeś się o coś;)) Nie będe rozwijac wątku jakby co to priv. Pozdrawiam!!!
-
14 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
sanczez-uk |
czupiratynka |
czupiratynka - nieregularne -irregular-np.break,broke,broken
regular verbs-cast cast cast. - 14 lat temu |
|
PawelLyda |
R | rainlow |
B | barzag |
dorotapaczek1 - Dobry sposób i podstawa to systematyczność - tylko jak się do niej zmotywować...
-
13 lat temu
|
|
G | Gabi007 |
dorotapaczek1 - Dzięki za podanie linków do stron;)
w wolnym czasie postaram się skorzystać, a tak z drugiej strony to musisz mieć niezły angielski skoro już parę lat ćwiczysz - zazdroszczę. pozdr - 13 lat temu |
|
H | halaszle |
tezire - Te zdania są bardzo ważne, ale najważniejsza jest psychika. Dopiero gdy miałam możliwość podróżowania i komunikowania się z ludzmi za granicą zrozumiałam jak potrzebna jest płynna znajomość języka angielskiego i poważnie przyłożyłam się do nauki. Wcześniej traktowałam naukę języka jako coś narzuconego (również przez niekompetentnych nauczycieli) i blokowało moje możliwości.Życzę wszystkim prawdziwego otworzenia się na naukę języka.
-
13 lat temu
|
+2 |
bogusia.nidecka - Dobrze jest uczyc sie zdań a nie samych słówek. Ja nie dodaje wszystkich zdań tylko jedno lub dwa przykładowe. Jak jakieś słówko trudniej mi wchodzi to dokładam pozostałe zdania by lepiej utrwalic.
-
13 lat temu
|
|
radmar2 - Ale chyba lepiej postawić, na uczenie się użytecznych zwrotów, niż zdań typu:
"The dog is jumping over a puddle." Oczywiście zdania są bardzo ważne aby zobaczyć jak wyraz funkcjonuje w zdaniu. Ale bez przesady - nie ma sensu wkuwać na pamięć zdań, których być może nigdy nie zastosujesz. - 13 lat temu |
|
bogusia.nidecka - Ja zauważyłam że rzeczywiście nie każde zdanie wykorzysta się powszechnie w praktyce ale na bazie opanowanych konstrukcji buduje się własne wypowiedzi i z czasem posiądziemy większą "intuicję językową".
-
13 lat temu
|
+1 |
słowniki tematyczne z ikonami na skróty lub jeden dział z szybkim dostępem
nie wiem jak mam sie nauczyc sie j.ang.bardzo prosze mi pomoc