R | Rafal1984zrm |
W | warszk |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
spirulinka |
violino |
TopMan - violino
> To MUST dotyczy przymusu Z ZEWNĄTRZ spirulinka > Must..Jest to jednak przymus wewnętrzny I kto tutaj ma racje ??? A moze to must to przymus wewnetrzny narzucony przez kogos z zewnatrz :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
Ewa_G1967 - MUST stosujemy dla wyrażenia różnych wniosków lub przypuszczeń /kiedy jesteśmy prawie pewni/ oraz zobowiązań /poleceń/ narzuconych przez mówiącego.
/ znalezione w necie/---> tego się trzymam!!!Mówi o tym dobra nauczycielka j ang którą znam!!! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
quantum137 - Przypomnę tylko, że violino użyła tutaj polskiego to.
Żeby ktoś nie pomyślał, że jest tu angielskie "to must"...:) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
violino - [prosimy nie używać słów uznawanych za wulgarne] przepraszam, masz rację, quantum [face palm]. Pisałam to chyba za długo i zmieniałam szyk za dużo razy, aż mi się w końcu pomerdało. Poprawiam must na have to, bo tak miało być.
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
quantum137 |
spirulinka |
violino - Następne zdanie w tej lekcji to "I don't know what to wear" - więc nie dlatego muszę wyprać te ciuchy, bo mi ktoś każe, ale po prostu nie mam co na siebie włożyć.
-
13 lat temu
|
|
błąd w lekcji 3 z działu BUSINESS-B1-20 Reading Comprehension
Słowo 'throw' w zdaniu 'Given the circumstances, we will not throw a big party.
Jakie jest znaczenie słowa "do" w zdaniu: "but we do need to set up a meeting "?
''He needn't have taken'', dlaczego nie ''He needn't has taken''