ansla |
ryan |
ansla - Moim zdaniem nie można tu zastosować tej zasady, bo wyraźnie jest napisane,
że to się zdarzyło w ostatnie wakacje - standardowo w takich wypadkach używa się czasu past simple, bo to już nie ma nic wspólnego z teraźniejszością. - 14 lat temu |
|
agatha_83 - Ale z tego zdania nie wynika aby miala wplyw na terazniejszosc dlatego tak to okreslilam:)
-
14 lat temu
|
|
zenstef - Ja skombinowałem takie coś: 'During the holiday, in a mountains' tiny village, we have experienced a wonderful moment while we created our wonderful boy, and now we have only pleasure from looking at it.' :)Zastosowałem PP
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Z | zenstef |
ansla |
zenstef - Przecież pisałem pierwotnie, że 'Last holiday we've visited a tiny village in the mountains" jest niepoprawne. Zdanie powinno być Past Simple. A to moje wymyślone zdanie do dyskusji, ale nie daję mu dużej racji bytu ;(
-
14 lat temu
|
|
Marzyciel |
zenstef - Dzięki Marzycielu za czuwanie. To -in- wskoczyło mi omyłkowo. Oczywista oczywistość podpowiada -on- Dzięki za wszelkie uwagi ;) i masz mojego plusika
-
14 lat temu
|
|
ansla |
zenstef - Cześć Ansla. Spoko, nic się nie stało.
Ja tak tylko kombinuję. Jankesi jakoś skombinowali z 'I'm lovin it' /pozbyli się w pisowni -g- którego się nie wymawia i jakoś im się udało. Pokombinować nie można? :) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
|
paulina_r |
Różnica w zdaniu Had - Have . Zmiana znaczenia ?
Który z czasów powinien być użyty: Present Perfect Simple czy Continuous?
Czy odpowiedź nie wskazuje na błąd w teście z B1-44?
From then on she had her own staff and associates czy nie lepiej użyć present perfect?
Present Continuous vs Present Perfect Continuous
Dlaczego w tym zdaniu jest "broke" zamiast "broken"?