J | jaro-08 |
piter_c |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
angelika1823 |
DAD |
Bilberry |
lamia_wroc - ESL POD polecam w 100% --> mają fajną aplikację na smartfone'a, dzięki czemu słucham podcastów w drodze do/z pracy.
-
12 lat temu
|
+1 |
hotaru85 |
tamarind17 - a jak np. chciałbym obejrzeć serial ale z napisami angielskimi to najpierw przeczytać te napisy i potem obejrzeć film z nimi czy od razu film puścić i starać się zrozumieć?
-
12 lat temu
|
|
radmar2 - Wg mnie jednoczesne czytanie napisów przeszkadza w skupieniu się nad wymową (zamiast słuchać, to czytamy). Można też obejrzeć film po polsku, czy z polskimi napisami (aby mieć pojęcie o treści i kontekście), po czym oglądać to samo po angielsku i starać się zrozumieć.
-
12 lat temu
|
|
lamia_wroc - publiczna telewizja (zwłaszcza przy starszych serialach lat 90, które puszczane są na wybranych kanałach) puszcza do polskich seriali napisy po angielsku - świetne rozwiązanie moim zdaniem dla ludzi uczących się języka
- 12 lat temu |
|
Pixem - Ja sobie ostatnio wypisałem wszystkie słówka, których nie znałem z napisów do serialu. Nauczyłem się ich a później oglądałem. Było troche roboty ale myśle, że to dobry sposób i będę to robił częściej, bo łatwiej osłuchać się z językiem jak się go najpierw pozna na piśmie. Jak oglądam film i rozumiem pojedyńcze słowa to się szybko zniechęcam.
-
12 lat temu
|
|
annika2011 |
futbolowa |
quantum137 |
rupcio |
futbolowa |
E | eduardobr6161 |
Dlaczego na tej stronie nie ma głosu lektora?
Zna ktoś jakieś książki, dzięki którym szybko można się nauczyć czasów lub słówek z angielskiego?
Czy możecie polecić jakiś kurs konwersacji online z angielskiego?
Czy znacie jakieś strony z materiałami do nauki rozumienia ze słuchu?
Przedszkole integracyjne - jak powiedzieć po angielsku