pkomarek1 |
darkobo |
Gość - “Inclusive“ rzeczywiście jest używane w odniesieniu do przedszkola integracyjnego. Wyraz “integrated“ jest w porządku i mimo wszystko bardziej popularny, tj. an integrated nursery school. Zamiast nursery school można też powiedzieć preschool.
-
5 lat temu
zmieniany: 5 lat temu
|
+1 |
pkomarek1 - Dzięki za pomoc. Jeżeli "integrated" jest ok i nawet bardziej popularne, to skorzystam z tego połączenia.
-
5 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
lsennik Pracownik eTutor |
pkomarek1 - ależ ja właśnie tak zrobiłem, tj. najpierw sprawdziłem w google oraz w wikipedii, ale nie otrzymałem zadowalającego wyniku/odpowiedzi na moje pytanie, dlatego zadałem pytanie tutaj.
Z drugiej strony wydaje mi się poniekąd niefer odsyłanie kogokolwiek przez pracownika etutor do google, niezależnie od tego, czy sam zrobiłem wcześniej research, czy nie. Wydaje mi się, że właśnie do tego służy dział Pytania, żeby zadawać pytania, kiedy się czegoś nie wie albo nie jest się czegoś pewnym. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
+1 |
parseq - Według mnie rada pracownika miała życiowy i praktyczny charakter. Nie odebrałem jej uszczypliwie. :-)
-
5 lat temu
|
+1 |
lsennik - Panie Marku, bardzo przepraszam jeśli poczuł się Pan urażony, nie było to moim zamiarem, bo wszystkie swoje rady kieruję też do ogółu użytkowników społeczności. Mam podgląd na to ile osób czytało dane pytanie, więc zawsze myślę też o osobach, które mogą odnieść dane sytuacje do swojej nauki. Z pytania nie wynikało też, że sprawdzał Pan w googlu, więc postanowiłem opisać jak to się powinno robić.
-
5 lat temu
|
+3 |
pkomarek1 - Ok.
Btw, nie jestem Markiem. A z PKO też nie mam nic wspólnego :D. Mój nick powstał z połączenia pierwszej litery imiona + nazwisko - czyli: p(etr) [lub piotr] + Komarek. Zawsze mnie dziwi, że ludzie nie wybierają tę najprostszą wersję... - 5 lat temu |
|
parseq |
parseq - BrE/AmE - nie wiem.
"inclusion nursery school" - dr Google podaje sensowne trafienia, więc też będzie ok. Słowo "inclusion" jest w znaczeniu integracji dzieci/uczniów wymagających dodatkowej uwagi znane mi też ze stosowania w języku niemieckim. Sądzę, że pojawiło się ono tam jako tzw. anglicyzm. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
+1 |
pkomarek1 |