R | radmar2 |
mkwartnik |
TopMan - Jesli posiadasz zasob slow ok. 5 tys. to zapewne masz racje.
W przeciwnym wypadku to co napisales raczej sie nie sprawdzi. Nie wystarczy tylko sluchac jezyka by go zrozumiec.Niestety nie jest to az takie proste. Pozdrawiam. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
quantum137 - Wiesz dlaczego załączyłem tę biologię Malwina ... ?:)
PS. moje ulubione materiały są na MIT. Tu coś dla Ciebie: http://ocw.mit.edu/courses/biology/ - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
quantum137 - Nie ma za co, dasz sobie radę:) Powoli i będzie dobrze, są tam też kursy na poziomie undergraduate [trochę mniej specjalistycznego słownictwa) i w miarę swobodnie można się tam poruszać.
-
13 lat temu
|
+1 |
bird - Przejrzę, posłucham. Fajnie :)
A powiedz, czy sięgasz po polskie słowo pisane czy siedzisz tylko w angielskim? Ucząc się języka obcego jesteśmy narażeni na utratę własnego (wiadomo, tylko w pewnym stopniu, ale jednak). "Biologii" (nie "biologi"), "tę" (nie "tą") :) - 13 lat temu |
+2 |
quantum137 - no tak, na ojczysty język już nie starcza czasu niestety, ale dzięki za zwrócenie uwagi, będę się bardziej przykładał:)
-
13 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Robi swoje hehe, czasami przydaje się kubeł zimnej wody by zwracać na wszystko uwagę i nie być zbyt frywolnym nawet w komentarzach :D
-
13 lat temu
|
+1 |
W | Wiolaen |
jerzy_pozoga - Witam Helineth-dzięki serdeczne, tego szukałem.Dobre.- jkp
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
G | gregorios |
E | efogt |
hotaru85 |
B | baska29 |
radmar2 - Co rozumiesz dla początkujących?
Gdzieś tak od połowy A1 to można polecić np. to: http://learnenglish.britishcouncil.org/en/elementary-podcasts A dla osób całkiem zielonych, to np. na TVP1 w jakiś dzień tygodnia bajkę dla dzieci "in English" puszczają o 19-tej. - 13 lat temu |
+3 |
Gdzie znajdę ćwiczenia, w których można poćwiczyć różne czasy?
Uczę się angielskiego do komunikacji w środowisku międzynarodowym, jaki kurs wybrać?
Na jakich stronach mogę szukać poprawnych fraz w języku angielskim?