Ewa_G1967 |
paulina_r |
quantum137 - Do e-tutor:
W ósmym zdaniu jest inna wymowa lektora niż wskazuje na to tekst: napisane jest 'exams' lektor czyta 'exam'. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
-1 |
Ewa_G1967 - Prawdę powiedziawszy od e tutor oczekiwałam innej odpowiedzi, ale całe szczęście ze są dobrzy ludzie jak Quantum;))
-
14 lat temu
|
|
lepsi1 - Quantum137 jedno trzeba Ci przyznać , w sympatyczny (a nie pompatyczny )sposób wyjaśniasz problematyczne kwestie. Podoba mi się to:). Zazdroszczę wiedzy:).Pozdrawiam.
-
14 lat temu
|
|
TLK - wyjasnienie w podanym linku niestety nie do końca pozwala na zrozumienie znaczeniowej różnicy użycia tych konstrukcji gramatycznych
-
14 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Ewa_G1967 |
quantum137 |
Ewa_G1967 - Zdanie wyjęte z Grammar In Context Essential. Tak na marginesie polecam książkę do gramatyki zaraz po Marphy!!!
-
14 lat temu
|
|
quantum137 - Cieszę się, że mogę pomagać, a wiedza przychodzi z czasem i odpowiednia motywacją. PS. ja też się cały czas uczę angielskiego i szlifuje to i owo :) hej!
-
14 lat temu
|
+1 |
? | Gość |
Gość - ;)Dziękuję:)to też oczywiście Twoja zasługa-zawsze tak mi wszystko wyjaśnisz, że zaczynam rozumieć o co chodzi, a potem sama mogę użyć tej wiedzy w praktyce:)Pozdrówka:)
-
14 lat temu
|
|
L | lepsi1 |
acvee |
TLK |
Przymiotniki od czasownikowe zakónczone na ed, przed czy po rzeczowniku
Czy zamiast Did you enjoy the book i lent you moge powiedzieć Did you like the book I lent you?
Moja noga mocno bolała. My leg hurt badly. dlaczego badly
lend czy borrow? - czyli czym się różnią i kiedy je stosować