ZALOGUJ SIĘ

Słownictwo - prośba o informację.

3 dni temuostatnia aktywność: przedwczoraj
Witam.
Interesuje mnie nauka słówek tak aby wpisywać je z klawiatury. Czyli tak jak w chwili obecnej działają powtórki.
Czy na portalu jest możliwość alby wybrać sobie jakiś pakiet słówek, dajmy na to "60 podstawowych słów" - i od razu wpisywać je z klawiatury?
Bo na chwile obecną jeśli chciałbym się ich uczyć to muszę je najpierw przeklikać i dodać do powtórek. Następnie dopiero się ich uczyć na powtórkach.
A marzy mnie się najpierw sprawdzić wiedzę czy potrafię je poprawnie napisać i dopiero wtedy dodać do nauki, jeśli bym popełnił błąd przy wpisywaniu z klawiatury.
S
sowasik

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Tutaj mogę zasugerować korzystanie z Powtórek specjalnych (Menu > Słówka > Powtórki specjalne - https://www.etutor.pl/special-repetitions). Jeśli chciałbyś utrwalić jakąś naszą listę słów, możesz to zrobić w następujący sposób:
1. Będąc w powtórkach specjalnych kliknij przycisk Nowy zestaw słówek.
2. W pierwszej rubryce nadaj nazwę dla swojego zestawu, a wierszu poniżej wpisz nazwę naszej listy słówek - 60 podstawowych słów, a następnie zapisz.
3. Po zapisaniu będziesz mógł zawarte w nich elementy realizować na różne sposoby (tłumaczenie na angielski, tłumaczenie z angielskiego, ćwiczenia z obrazkami - nauka ze słuchu, ćwiczenia z obrazkami - dobieranie podpisów.), niezależnie od głównego modułu Powtórek. W ćwiczeniach z obrazkami będą pojawiać się tylko te hasła, które mają przypisaną ilustrację.
adrianna.wu
Pracownik eTutor
sowasik - Super dokładnie o to mi chodziło. Co prawa trochę kombinowania - bo trzeba wiedzieć co się chce dodać, ale już wystarczy mi to co jest. - przedwczoraj

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.