ZALOGUJ SIĘ

Gdzie się podziały i kiedy wrócą powtórki w zakładce Menu?

miesiąc temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Jestem w serwisie ponad 10 lat. Ostatnio wróciłam po 3 tyg. przerwie i co widzę? Zmiany, zmiany. Ja naprawdę rozumiem, że trzeba odświeżać stronę ale jak można było wyrzucić Powtórki z głównego Menu strony?! To jakiś żart? Zamiast wejść na stronę i zacząć robić powtórki z czytelny widokiem na ilość to muszę szukać na stronie? Wy naprawdę robicie wszystko by stara gwardia odeszła albo to jakiś inny ukryty motyw. Nie wiem jak jest w aplikacji bo nie korzystam ale jeśli tam jest po staremu to i tak jej nie zainstaluje. Podnieśliście mi ciśnienie bez kawy. Żałuję, że kupiłam kolejny abonament.
drHouse
darkobo - W przeglądarce to masakry nie ma, bo faktycznie powtórki są na górnym pasku i od razu widać ile jeszcze pozostało.
Natomiast w aplikacji usunięcie powtórek z menu stanowi spore utrudnienie.
Więcej było o tym w tym wątku: https://www.etutor.pl/forum/thread/1777206-Watek_eTutora_Trwaja_prace_nad_odswiezeniem_nawigacji_platformy_i_apli.html
tyle, że ze względu na jego rozmiaru może to być już trudne do odszukania.
- miesiąc temu
marta.kopa - Doprecyzuję - główne menu to w wersji na komputerze górna belka, w nawigacji dolna - w obu tych miejscach Powtórki są widoczne z licznikami - tak, jak do tej pory
Powtórki przestały być jednak dublowane w bocznym panelu (menu hamburgerowe) - dostaliśmy od Was sporo ciekawych insightów w kwestii, kiedy korzystaliście z tego przejścia w bocznym panelu zamiast z pozycji dolnej nawigacji - działamy nad tymi uwagami, ale poprosimy o chwilę cierpliwości
@drHouse może chcesz również podzielić się z nami tym, dlaczego korzystałeś z bocznego panelu zamiast odnośnika na górnej belce? Dotychczasowe uwagi, które dostaliśmy w większości dotyczyły jednak nawigacji na mobile.
- miesiąc temu zmieniany: miesiąc temu
drHouse - Dla mnie zawsze głównym menu było po prawej stronie po kliknięciu w 3 poziome linie. Było to intuicyjne i szybki skrot. Teraz jak wejdę na cokolwiek to nie mam szybkiego powrotu do powtórek i nie widzę ich po prawej stronie. Muszę opuszczać stronę, cofać, później znowu wracać. To bardzo irytuje. Korzystam z etutor głównie na telefonie i nie używam apki. Druga rzecz, która doprowadza mnie do szału jest wyszukiwarka słówek, która wyskakuje na pół ekranu we wściekle czerwonym kolorze i zasłania lekcje. Po ponad 10 lat używania etutor nie potrzebuje tego chamskiego banera. Ostatnio szukam funkcji na adblockerze jak usunąć ten czerwony kolor a zostawić samą ramkę.Mam nadzieję, że to usuniecie. - miesiąc temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Hej,
Jeśli korzystasz z eTutora z przeglądarki, to przecież do powtórek możesz przejść jednym kliknięciem z tego górnego paska (obok Start). Tam są informację, ile masz powtórek na ten dzień i liczbę nowych elementów.

Zmiany zmianami, jasne że nie wszystkim mogą się podobać, ale takie roszczeniowe wpisy to chyba lekka przesada😫
aga.kud.1
darkobo - Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Dla kogoś, kto od wielu lat korzysta z serwisu, to kolejna bezsensowna zmiana, służąca nie wiadomo czemu. Nie zapominajmy, że przyzwyczajenie to druga natura człowieka. - miesiąc temu
londynwarszawianka - Powtorki do glownego menu (menu hamburgerowe) a slowka na pasek boczny :) W wersji na telefonie to menu jest najwazniejsze. - miesiąc temu zmieniany: miesiąc temu
aga.kud.1 - Myślę, że i do tego jesteśmy w stanie się przyzwyczaić.
Główne menu, o którym piszesz Darkobo, ja traktuję jako właśnie ten pasek menu widoczny na górze w przeglądarce. Tam mam najważniejsze dla mnie funkcje
- miesiąc temu
darkobo - Doprecyzuję: główne menu to dla mnie to, które otwiera się po kliknięciu w "hamburgera. Tam powinno być wszystko, ale powtórki z tego menu zniknęły.
Najważniejsze funkcje zostały wyciągnięte na pasek górny (strona internetowa) lub dolny (aplikacja).
W aplikacji, w trybie powtórek, pasek dolny znika (i dobrze, bo gdyby zostawał sprzyjałoby to przypadkowym, błędnym kliknięciom w ikony paska, zamiast w klawisze oceny odpowiedzi). I nie da się już sprawdzić jednym kliknięciem ile powtórek zostało do końca. Można jedynie przywołać dolny pasek np. kliknięciem w liczbę monet, ale to powoduje wyjście z trybu powtórek. Samo kliknięcie w "hamburgera" nie powoduje/powodowało opuszczenia powtórek
- miesiąc temu
darkobo - @aga.kud.1 - jasne, że jak będziemy musieli się przyzwyczaić to się przyzwyczaimy, albo opuścimy etutora.
Tylko po co robić trudniejszym/mniej wygodnym coś, co było łatwe/wygodne?
- miesiąc temu
marta.kopa - @darkobo główne menu na desktopie w naszym serwisie to górna belka, tam są kluczowe odnośniki, w tym m.in. odnośnik do bocznego menu, o którym wspominasz.
W naszej aplikacji jest to natomiast dolna nawigacja oraz górny pasek z odnośnikiem do bocznego menu
Tutaj podczas ostatnich zmian odnośnik do powtórek zmienił jedynie swoją kolejność ze względu na to, że pojawiła się pozycja Start.
- miesiąc temu
darkobo - OK, w innych nawigacjach te belki to paski narzędzi (nie mają rozwijanych menu, poza właśnie "hamburgerem") .
Postaram się zapamiętać i stosować zaprezentowaną nomenklaturę. Czasem trzeba faktycznie zdefiniować pojęcia, aby wszyscy wiedzieli o czym jest mowa i tak samo te pojęcia rozumieli.
- miesiąc temu

To jeszcze takie spostrzeżenie.
Domyślam się, że intencją zmian było skrócenie menu głównego tak, aby nie trzeba było go przewijać by dostać się do przycisku wylogowania. Pewnie dlatego usunięto z niego powtórki. Jednocześnie jednak pozostawiono tam (a może nawet wprowadzono, nie wiem, bo nigdy z tego w tym miejscu nie korzystałem) pozycję "Blog językowy".
Do bloga można też łatwo wejść przez Menu Start i ja np. korzystałem z tej możliwości. Czy jest konieczność dublowania akurat tego linku?
I pytanie do użytkowników - czy korzystacie z przycisku "Blog językowy" w menu głównym (pod "hamburgerem") czy do blogu wchodzicie raczej przez menu Start? A może jeszcze inaczej?
darkobo
marta.kopa - @darkobo celem zmian w bocznym panelu było jego uporządkowanie i podzielenie na funkcje dotyczące nauki i inne
Uporządkowanie zakładało również ukrycie dublujących się linków, w tym Lekcje, Gry oraz Powtórki, do których jest dostęp z poziomu głównego paska nawigacyjnego na komputerze i na mobile.
Pozycji Blog nie zmienialiśmy - ale ze względu na uporządkowanie innych pozycji, teraz jest ona widoczna bez potrzeby przewijania.
- miesiąc temu
darkobo - Dziękuję za wyjaśnienie. Teraz rozumiem motywy zmian, tym niemniej będę się upierać, że Powtórki powinny pozostać w menu bocznym, chyba że dolna belka w apce powędruje na górę i nie będzie znikać w trybie powtórek. To by załatwiło sprawę. - miesiąc temu