ZALOGUJ SIĘ

grupa, hiszpański podstawowy, jest ktoś chętny?¡

3 miesiące temuostatnia aktywność: miesiąc temu
szukam ludzi do konwersacji, hiszpański podstawowy, uczę się głównie z eTutora od roku, miałam parę lekcji konwersacyjnych z nativem
A
AniazCFS
MysticMuffin - Byłam w Hiszpanii i spodobał mi się ich język. Chciałabym też zacząć uczyć się języka. - 3 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 12

w jaki sposób byłyby prowadzone konwersacje? jeśli niekoniecznie live ale np. odsłuchiwanie i nagrywanie swoich wypowiedzi to byłbym chętny. na razie po prostu brak czasu zeby wypracowac jakies stale godziny kowersacji. ja głównie etutor, poziom w trakcie A2
Z
zaskal

Fajny pomysł, z chęcią bym dołączyła do takiej grupy. Głównie byłabym dostępna na wiadomości głosowe niż per se na żywo.
justyna_k_00

W zasadzie też tego chcę.
MysticMuffin

OK. Extra. Proponuję w takim razie stworzyć grupę kilku osób w której będziemy zamieszczać swoje wypowiedzi i/lub pytania do innych uczestników. Zaczniemy od totalnych podstaw typu powiedzenie o sobie kilku zdań a potem może się jakoś rozkręcimy. Ja nie skończyłem nawet A2 ale może jakoś dam radę. Macie jakieś doświadczenie w takiej metodzie nauki? Jakaś apka do tego? Jeśli nie to może niech każdy ściągnie sobie np. Signal i tam będziemy działać?
Z
zaskal

Lekkie doświadczenie mam w tym typie nauki, ale niestety szybko grupa stawała się nieaktywna. A co do platformy, w której moglibyśmy to zrobić, to każda mi pasuje.
justyna_k_00

Ja może dołączyłbym w przyszłości. Zaczynam od A1 i jestem dopiero po 4 lekcji.
M
mariusz.demski

chętnie dołączę do grupy
I
irwain

no dobrze. trzeba to pchnąć do przodu i zacząć mówić 😉 proponuję nagrywać kwestie na Signal. czy wszystkim to odpowiada? utworze grupę i pozapraszam wszystkie chętne osoby. idealnie byłoby max 10 osób. dzięki temu nawet jak ktoś nie będzie mógł uczestniczyć to będą inne osoby.
Zasada działania: nagrywamy swoje kwestie, proponuję po 5-10 zdań. Jak już dojdziemy do wprawy to można przejść do rozmów live 😉 Zapraszam chętne osoby poziom A1-A2, dobrze byłoby znać jakieś podstawy.
Z
zaskal

Najpierw trzeba oczywiście pobrać Signal z Google Play lub Appstore. To taka apka podobna do Messengera.
Postaram się coś wrzucić jutro jakiś dialog. możemy najpierw np. powiedzieć kilka zdań o sobie, później o swoich zainteresowaniach, o tym co podoba nam się w Hiszpanii/krajach latyno. Postarajcie się zaglądać na Grupę choć 1-2 x w tygodniu. Jeśli ktoś nie czuję się na siłach niech przetłumaczy sobie w Google.translate daną kwestię i nam ja przeczyta - tak też świetnie się zapamiętuje 😉
Z
zaskal
2 miesiące temuzmieniany: 2 miesiące temu

nie ma chętnych? przypominam że grupa już utworzona i wrzuciłem pierwszy dialog 😉

czyżby etutor usunął mi link? przecież to nasza oddolna inicjatywa i nijak nie godzi w interesy etutora (który swoją drogą powinien mieć jeszcze jakiegoś trenera wymowy...)

https://signal.group/#CjQKIBz-a-23RbJzrAvZ16ov03QKXSh20oNO7YPBadmo6hcVEhBY3fYo737oNLK2dYETyX3G
Z
zaskal
2 miesiące temuzmieniany: 2 miesiące temu
MyroslavaRozbytska18 - Preferujemy przesyłanie linków w wiadomościach prywatnych między użytkownikami, ponieważ nie jesteśmy w stanie zagwarantować naszym użytkownikom, że korzystanie z nich jest bezpieczne. Możesz zaprosić do znajomych osoby zainteresowane praktyką języka hiszpańskiego - to pozwoli wam utworzyć grupową konwersację, więc nie trzeba będzie pisać do każdego osobno w celu przekazywania linku.

Chcemy dodać, że możesz ćwiczyć wymowę na platformie eTutor. W tym celu zapraszamy do "Trenera wymowy", który dostępny jest w zakładce "Gry językowe": https://www.etutor.pl/games?setLearningLanguageCode=es
- 2 miesiące temu
zaskal - Tak też zrobiłem. zaprosiłem do znajomych. dzięki za komentarz - 2 miesiące temu

moze lepiej na WhatsApp wrzucam linka
https://chat.whatsapp.com/BO2BH42Fx8PJwfX0pQTxe1
I
irwain
zaskal - platforma do rozmów nie ma większego znaczenia choć ja np. swego czasu wywaliłem WhatsApp bo ponoć nieźle nas szpieguje i jest mało bezpieczna. Signal dużo lepszy pod tym wzgledem - 2 miesiące temu
MyroslavaRozbytska18 - @irwain jeżeli chcesz przekazać link innym użytkownikom platformy eTutor, lepiej to robić za pomocą wiadomości prywatnych. - 2 miesiące temu

Można jeszcze dołączyć ?
Sun88