abmmichal |
MyroslavaRozbytska18 Pracownik eTutor |
abmmichal - dziękuję Pani Myrosławo. Wykazała Pani tak naprawdę duży instykt dobrego nauczyciela. W nauce języka trzeba "biedaków" próbujących przy pomocy motyki wspiąć się na księżyc;; mocno bardzo mocno wspierać.
-
8 miesięcy temu
zmieniany: 8 miesięcy temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
abmmichal |
abmmichal |
spajk |
Majon115 - Pamiętaj, że im więcej trenujesz tym lepiej. Żeby wyzbyć się jakiegoś akcentu lub nauczyć się go aby nie poznali go inni to kwestia lat. Tylko mały procent ludzi to potrafi. zawsze mówisz z jakimś akcentem. Jeśli masz kontakt z ludźmi z różnych krajów nie ważny jest twój akcent tylko prostota w wypowiadanych zdaniach i słowach. reszta przyjdzie z czasem. nie należy bać się. Jeśli Cię zrozumieją to super a może poprawią to jeszcze lepiej.
-
7 miesięcy temu
|
+5 |
piotr.grela - Jak lubisz czytać książki to polecam je wsparcie audiobookami ale bardzo pomaga shadowing powtarzanie za aktorami, YouTuberami...
Jest jeden problem z tekstem pisanym prawie wcale nie pokazuje on jak się dane słowo wymawia a przede nie pokazuje jak się słowo łączy z drugim, bogactwo akcentów, procesy fonetyczne. Ja wolno się uczę ale dzisiaj jestem w języku angielskim lepszy niż byłem wczoraj... - 6 miesięcy temu zmieniany: 6 miesięcy temu |
+2 |
abmmichal |
L | limetusia |
piotr.grela - Są takie nakładki na Netflixa co tłumaczą słówka...
Do nauki języka codzienniego najlepiej oglądać współczesne telenowele... - 6 miesięcy temu zmieniany: 6 miesięcy temu |
0 |
Katuszka |
abmmichal |
Metody i aplikacje które wspomagają moją naukę angielskiego poza Etutorem
Nauka nie takie to proste jak sie moze wydawac
co ważne praktycznie jest w nauce wymowy: jakie cele nauki?
ja miałam sporą przerwę w nauce i dość ciężko mi utrzymać motywację - ale staram się bardzo 😁 - 8 miesięcy temu