ZALOGUJ SIĘ

oglądanie filmów i seriali telewizyjnych nie tłumaczonych

2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
witam ✋😊.czy też dobrą metodą na osłuchanie się języka angielskiego jest oglądanie filmów i seriali w wersji nie tłumaczonej na polski, oczywiście zdaję sobie sprawę że każdy przyswaja naukę języka obcego indywidualnie,ale czy to jest też dobra droga do szybszej nauki języka obcego?
M
machida74
piotr.grela - Zalecałbym oglądać filmy i seriale z angielskimi napisami, powtarzać po aktorach, robić screeny, dodawać słówka i zdania do powtórek na Etutorze przez słownik Diki. A do samochodu, do pociągu i na rower, podczas pracy, w łazience i w kuchni, polecam słuchanie podcastów, audiobooków po angielsku... wtedy można bez żadnego wysiłku, uczyć się ze słuchu. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

jak juz to z napisami po angielski robiac pauze po kazdym zdaniu i mowiac je na glos. No i pauza jak sie czegos nie rozumie zeby sprawdzic w slowniku. Z jednego filmu zrobił mi sie serial w ten sposob. ;)
T
tomasz.zet
piotr.grela - Super metoda. Ja stosuję ją codziennie 2-3 razy po 15 minut, bardzo pomaga mi w automatyzacji podczas mówienia. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.