Powoli zbliżam się do poziomu C1, ten kurs dużo mi pomógł, lecz nadal nie potrafię zrozumieć wiele kwestii po angielsku. Co mi poradzicie, co mam robić? Ażeby zwiększyć swą umiejętność w porozumiewaniu się językiem angielskim? Jakie jeszcze dodatkowe kursy czy też kroki podjąć aby podnieść swe umiejętności językowe?? Proszę o radę z głębokiego serca dziękuje dla tych co pomogą.
Powoli zbliżam się do poziomu C1, ten kurs dużo mi pomógł, lecz nadal nie potrafię zrozumieć wiele kwestii po angielsku. Co mi poradzicie, co mam robić? Ażeby zwiększyć swą umiejętność w porozumiewaniu się językiem angielskim? Jakie jeszcze dodatkowe kursy czy też kroki podjąć aby podnieść swe umiejętności językowe?? Proszę o radę z głębokiego serca dziękuje dla tych co pomogą.
Z nauka języka obcego, jest podobnie jak z pracą, nigdy nie zostanie przerobiona. Możemy wspinać się na coraz to nowe poziomy "proficiency" i tak naitivem speakerem nie zostaniemy... Najważniejsze aby z językiem obcym mieć stały kontakt i go używać a co najważniejsze codziennie powtarzać, najlepiej z Etutorem.
Kiedys biegle mówiłem po rosyjsku, dobrze po czesku i niemiecku, z różnych przyczyn nie powtarzałem - tego co z wielkim trudem sie nauczylem i dzisiaj prawie nic z tego nie pamiętam.
Polecam również słuchanie dużej ilości podcastów (np. TED talks), radia, telewizji w języku angielskim.
Oglądanie filmów i seriali z napisami angielskimi (bądź bez nich).
Przestawienie języka na angielski na stronach/aplikacjach i ustawienie anglojęzycznej strony informacyjnej jako strony startowej.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.