? | Gość |
F | Foxymf |
piotr.grela - Foxymf ma rację czytanie jest najprostszą umiejętnością językową, potem jest słuchanie - obie te czynności są bierne.
Ucząc się wiele lat temu niemieckiego, rosyjskiego mogę wziąć dowolnego ebooka i za pomocą wbudowanego słownika je tłumaczyć sobie. Pisanie i mówienie to czynności czynne, potrzeba do nich większego zaangażowania, znajomości słów i zwrotów, ćwiczeń i czasu. W internecie na YouTube jest wiele filmów, artykułów na interesujące Ciebie tematy, spróbuj komentować je po angielsku. Na początku pisz sobie zdania po angielsku tak jak umiesz a potem sprawdzaj je w jakimś korektorze tekstu. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+2 |
piotr.grela - Dla mnie najtrudniejsze jest mówienie. Nie mam stresu kiedy rozmawiam po angielsku nie z naitivem. Naitive speaker ma swój słuch tak wrażliwy i szybko dostrze w mojej mowie naleciałości obcego akcentu.
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
0 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
? | Gość |
Foxymf - No i nie jest to "malutki" efekt - jest to cholernie ważne. Wszystko przyjdzie z czasem.
-
2 lata temu
|
+4 |
piotr.grela - Taki angielski pisarz George Orwell (autor znanych powieści Animal Farm, Year 1994) aby się nauczyć pisać w swoim języku ojczystym też codziennie ćwiczył...
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+4 |
Brak automatycznego wpisywania w pole tekstowe pod Safari (OSX)
Czy można pobrać pdf z lekcjami hiszpańskiego?