Ewa_G1967 |
Bilberry |
Ewa_G1967 - Piotrze nie o słówka mi chodzi tylko o całe zwroty potrzebne do rozmów. Ale dziękuję za Twoją radę!!
-
13 lat temu
|
+2 |
Bilberry - ja właśnie zwróciłem ci uwagę na zwroty (zdania), które znajdują się w słówniku prawie pod każdym słowem
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
tamarind17 |
leszek1961 |
Ewa_G1967 - Dziękuję Leszku Twoja wypowiedź jest bardzo interesująca. Faktycznie masz rację każdy powinien sam tworzyć swoją bazę słówek.
Pozdrawiam serdecznie!!! - 13 lat temu |
+1 |
B | bolo13 |
absolwentka |
absolwentka - Mama czuje się świetnie po operacji (za jakiś czas będzie kolejna, o ile będzie w porządku nadal). Mój brat zjechał z Niemiec, a więc ma świetną opiekę. Wróciłam do męża, bo czułam się tam zbędna. Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam;)
-
13 lat temu
|
|
esterka |
Ewa_G1967 - Wyobraź sobie esterka że mam u siebie dwie (słownie) nativ'ki z Australii i nawet się z nimi dogadałam. Mają w mojej szkole konwersacje a ponieważ są ferie zjamuję się nimi. Az ten australijski akcent;))
-
13 lat temu
|
|
tamarind17 - możesz sobie poszukać na różnych portalach np. interpals osoby z innych krajów i się spytać czy nie porozmawiały by czasem przez skype :)
-
13 lat temu
|
+1 |
Ewa_G1967 - tamarind17 po co mam szukać na portalach skoro mam dwie żywe w domu. Chyba że piszesz to do esterki.
-
13 lat temu
|
|
esterka - Wybacz Ewo, źle zrozumiałam Twój post. Nie posądzałam Cię o brak umiejętności mówienia, ale rzeczywiście pomyślałam, że masz problemy z płynnością, z odpowiednio szybką reakcją, tak jak ja. Jakoś głupio wyszło. Przepraszam.
-
13 lat temu
|
|
esterka - Jeżeli propozycja Tamarind była skierowana do mnie, to wydaje mi się, że prowadząc rozmowę na skypie z nieznajomą osobą, nie wypada się jąkać, zacinać ani dumać nad odpowiedzią. Byłby to dyskomfort dla mojego rozmówcy. Tym niemniej dzięki za radę.
-
13 lat temu
|
|
Ewa_G1967 - Esterka ja nie wiem za co Ty mnie przepraszasz;)) Wszystko jest OK!! Mam nadzieję że znajdę sposób na płynne mówienie a wtedy na pewno ta wiedzą podzielę się z TOBĄ!!
Have a nice weekend!!;) - 13 lat temu |
|
esterka - Cieszę się, że tak uważasz. Jakby nie było, strzeliłam gafę. Chcę wycofać się z forum i skupić się na nauce, a niedobrze byłoby pozostawić niesmak, więc fajnie, że wszystko jest OK.
Pozdrawiam :) - 13 lat temu |
|
Powstanie platformy uczącej j.hiszpańskiego.
w którym miejscu jest możliwość zmiany dziennej liczby powtórek? nie mogę znaleźć takich ustawień.