A | atpo |
dhuode |
tlstar - W punkt! Przez kilka lat nauki na eTutor osobiście ani razu (!!) nie wykonywałem powtórek poprzez wpisywanie odpowiedzi. Szkoda mi na to czasu. Wyszedłem z założenia, że najważniejsze dla mnie jest czytanie tekstów ze zrozumieniem i porozumiewanie się z innymi osobami - czyli słuchanie ze zrozumieniem i mówienie. Poza tym czytanie pozwala na poznawanie prawidłowej pisowni wyrazów. A jeśli będę jednak cokolwiek pisać, to raczej na komputerze, więc edytor tekstów wówczas nieco wspomoże.
-
3 lata temu
|
+2 |
piotr.grela - Dokładnie jest tak jak mówicie. Szkoda czasu na wpisywanie odpowiedzi. Jest to zajęcie nużące i bezcelowe. Do pisania większość z nas używa jakiegoś edytora tekstu. Poza tym nawet pisownia angielska niewiele ma wspólnego z jej wymową. np. Though, Thought, Tough, Through and Thorough.
-
3 lata temu
zmieniany: 3 lata temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
wikdhkdbjdbdj |
E | esmerald001 |
K | Kbojarskaa |
S | Simon2 |
piotr.grela - Wydaje mi się, że zamiast powiedzenia w głowie lepiej powiedzieć coś na głos.
Mówię to do żony, że trzeba powtarzać słówka na głos aby przyzwyczaić się do swojego głosu w obcym języku i ćwiczyć aparat wymowy :-) - 3 lata temu |
+1 |
J | JaneJ |
piotr.grela - To masz chyba tak jak 99.99% ludzi. To porównanie do jedzenia słonia jest udane.
-
3 lata temu
|
|
agnes.mirek |