drumstick |
Ewa_G1967 |
tadeuszs - "Napisze tak konwersacje z nativami nie są złe ale trzeba miec przynajmniej jakieś pojecie z angielskiego. Kto zaczyna przygodę z ang nie polecam konwersacji są za bardzo stresujące;))"
Zgadzam się w zupełności co do pierwszego zdania. Nie miałem możliwości wypróbowania native ale sama myśl, że nie znam na tyle języka już wywołuje u mnie popłoch. Pozdrawiam. - 13 lat temu |
+2 |
drumstick - Myślę np. o takiej metodzie:
w trakcie rozmowy przeczytam ćwiczenie, które mam z portalu eTutor, a native speaker wskazuje, w których wyrazach powinienem poprawić wymowę. - 13 lat temu |
+1 |
Ewa_G1967 - Robiłam to samo czyli przygowywałam wcześniej czytanki które czytałam na głos. Nativ mnie poprawiały owczem poprawiło mi się czytanie ale z konwersacjami to nie ma nic wspólnego. Konwersacje są wówczas kiedy porawiasz swoją wymowę samodzielnie face to face a nie czytając tekst. Może się myle to niech mnie ktoś poprawi al edla mnie konwersacje polegają na samodzielnej rozmowie z kimś kto włada tym językiem i niekoniecznie musi to byc nativ. ;)))
-
13 lat temu
|
+4 |
drumstick - Ale co myślisz o przedstawionej wyżej idei w sytuacji gdy chcesz polepszyć wymowę?
[But what about the above mentioned idea when you intend to concentrate yourself on the improvement of the pronunciation?] - 13 lat temu |
+1 |
Ewa_G1967 - Widzę ze tzw "zielone pojecie" o języku masz wiec możesz pokusic się o konwersacje. Wymowę możesz polepszyć mając kiążkę z nagranymi tekstami do pwtarzania. Od tego bym zaczęła a później poszłabym na konwersacje. Wcześniej nie ma sensu ale jak pisze to mój pogląd i moje spostrzeżenia z nativami. Ty może bedziesz mec inne doświadczenia. Spróbuj do odważnych świat należy. Ja zaczęłam...
-
13 lat temu
|
+4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
dania57 |
TLK |
drumstick - Ale chyba można wybrać native speakera?
Bye the way - z jakiego korzystałaś / korzystałeś portalu? - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
quantum137 |
TLK |
TLK - znalazłem jeszcze to:
[link usunięty ze względu na niezgodność z regulaminem] popatrz -:) - 13 lat temu zmieniany: 10 lat temu |
+1 |
T | terencjusz85 |
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Jeśli tak, to podaj proszę swoją opinię na dyskutowany tu temat. - 13 lat temu
http://preply.com/pl/skype/angielski-z-native-speakerem naprawdę świeni ludzie, poziom od początkującego do bardzo zaawansowanego - 10 lat temu