Funkcja Notatek w aplikacjach mobilnych słownika i platformy (a właściwie jej brak/ubogość)
6 lat temuostatnia aktywność: 6 lat temu
Krótko po tym, jak zacząłem korzystać z funkcji Notatek w serwisie na PC, coś mi się rzuciło w oczy w trakcie korzystania z jego aplikacji mobilnych. Mianowicie zauważyłem, że w aplikacjach ww. funkcja praktycznie nie istnieje... a konkretnie to nie ma jej w ogóle w słowniku, natomiast w aplikacji etutor da się coś w tej kwestii zrobić jedynie w trakcie powtórek; jest jeszcze co prawda możliwość przejrzenia elementów z dodanymi notatkami z poziomu listy elementów w powtórkach, jednak nie można tam tych notatek nawet edytować. Wygląda więc na to, że mobilnie funcja Notatek jest tak okrojona, jak niegdyś (około 2 lata temu) została okrojona również na PC, na szczęście tylko chwilowo - o czym się dowiedziałem z tego tematu: https://www.etutor.pl/forum/thread/782727-Dlaczego_w_slowniku_Diki_nie_ma_teraz_linku_do_edycji_notatek_do_slowe.html?unread
W związku z tym chciałbym spytać, dlaczego sytuacja tak wygląda? Odkąd aplikacje mobilne serwisu są dość wiernym odwzorowaniem jego desktopowej wersji, to i zaimplementowanie w nich całej funkcjonalności Notatek chyba nie byłoby problemem, choć mogę się mylić, bo na programowaniu mobilnym się nie znam...
Tak w ogóle, dziwne mi się wydaje, żebym był pierwszym, który porusza tę kwestię (chyba że wszyscy przede mną jedynie kierowali takie pytanie/propozycję bezpośrednio do administracji serwisu), w każdym razie nie znalazłem takiego tematu na forum, dlatego go utworzyłem.
Krótko po tym, jak zacząłem korzystać z funkcji Notatek w serwisie na PC, coś mi się rzuciło w oczy w trakcie korzystania z jego aplikacji mobilnych. Mianowicie zauważyłem, że w aplikacjach ww. funkcja praktycznie nie istnieje... a konkretnie to nie ma jej w ogóle w słowniku, natomiast w aplikacji etutor da się coś w tej kwestii zrobić jedynie w trakcie powtórek; jest jeszcze co prawda możliwość przejrzenia elementów z dodanymi notatkami z poziomu listy elementów w powtórkach, jednak nie można tam tych notatek nawet edytować. Wygląda więc na to, że mobilnie funcja Notatek jest tak okrojona, jak niegdyś (około 2 lata temu) została okrojona również na PC, na szczęście tylko chwilowo - o czym się dowiedziałem z tego tematu:
https://www.etutor.pl/forum/thread/782727-Dlaczego_w_slowniku_Diki_nie_ma_teraz_linku_do_edycji_notatek_do_slowe.html?unread
W związku z tym chciałbym spytać, dlaczego sytuacja tak wygląda? Odkąd aplikacje mobilne serwisu są dość wiernym odwzorowaniem jego desktopowej wersji, to i zaimplementowanie w nich całej funkcjonalności Notatek chyba nie byłoby problemem, choć mogę się mylić, bo na programowaniu mobilnym się nie znam...
Tak w ogóle, dziwne mi się wydaje, żebym był pierwszym, który porusza tę kwestię (chyba że wszyscy przede mną jedynie kierowali takie pytanie/propozycję bezpośrednio do administracji serwisu), w każdym razie nie znalazłem takiego tematu na forum, dlatego go utworzyłem.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.