L | lucy_phere |
aga.p Pracownik eTutor |
lucy_phere - Dziękuję za pomoc.
Faktycznie - w drugim zdaniu omyłkowo pojawił się podmiot x2 - moje niedopatrzenie. Ale generalnie...strasznie sie przejmuję, żeby uczyć się tego angielskiego poprawnie gramatycznie. Czasem zanim sie zastanowię jak sklecić poprawnie zdanie mijaja 3 minuty. Uważacie , że to minie z czasem? Czy to kwestia osłuchania? - 6 lat temu |
|
aga.p - Myślę, że ważny jest też powód nauki. W pracy, bądź do egzaminu użycie języka formalnego (w tym poprawnej gramatyki) jest wymagane. I tutaj UWAGA (niepopularna opinia nauczyciela): jeżeli jednak uczysz się dla samego siebie, po to żeby móc się "dogadać" poprawność gramatyczna nie jest kluczowym elementem. Niektóre zagadnienia mogą być nieprzydatne w prawdziwym życiu (tzn. "na ulicy", w kraju anglojęzycznym). Nie zrozum mnie źle, znajomość zasad gramatyki jest ważna, ale być może zdystansowanie się do języka ułatwi Ci naukę i sprawi więcej radości.
Moja rada to: mówić, mówić i jeszcze raz mówić! (no i się nie wstydzić :)) Z czasem stosowanie zasad przyjdzie Ci z łatwością. Powodzenia! - 6 lat temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.