ZALOGUJ SIĘ

Diki a strony www

zmodyfikowany: 13 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Byłoby cudownie, gdyby Diki posiadał funkcję, którą ma na przykład słownik Collinsa (Young Digital Planet). Chodzi mi o możliwość kliknięcia i tłumaczenia słówek bezpośrednio na stronach internetowych. W tej chwili rozwiązanie takie działa tylko w obrębie szkoły eTutor. Nie wiem czy jest to możliwe, bo w końcu eTutor jest online i nie potrzeba żadnej dodatkowej instalacji na komputerze, która chyba tę funkcję umożliwia. Ale może o czymś nie wiem, może jest inny sposób.
bird

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 5

Taka funkcja jest dostępna dla wybranych przeglądarek w postaci skryptozakładki (sekcja Skryptozakładka Diki):

https://www.diki.pl/o-slowniku/zainstaluj-slownik/
pako
Pracownik eTutor
bird - O, nie wiedziałam. Bardzo dziękuję :) - 13 lat temu
Wiolaen - No no, diki się rozwija :) podoba mi się ta opcja! :) - 13 lat temu
bird - Skryptozakładka Diki na medal, że też wcześniej nie wiedziałam.
A wczoraj z kolei odkryłam fiszki (ma się ten refleks, hehe). Etutor powinien o nowinkach zawiadamiać mailowo, przecież jest się czym pochwalić :)
Pozdrowienia dla ekipy!
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Wiolaen - Czuję się jak ignorant. A gdzie są fiszki??? - 13 lat temu
dania57 - jak wejdziesz w słówka i w listę elementów wtedy pokaże się taka opcja. - 13 lat temu
Wiolaen - Dzięki :) Bardzo fajnie, i to bez zbędnych obrazków. - 13 lat temu
Wampirka - Mnie też wczoraj bird uświadomiła z tymi fiszkami :) Miłe zaskoczenie, aż się zaczęłam zastanawiać nad szybszym przedłużeniem abonamentu ;) - 13 lat temu
Wiolaen - Wampirko - prosiliśmy o fiszki aż wyprosiliśmy! Ja się bardzo cieszę, zacznę się z nich uczyć w pracy bo są mało widoczne i można szybko schować do kieszeni :p - 13 lat temu
Wampirka - A ja będę mieć nowy sposób na naukę słówek - im więcej mam takich sposobów tym szybciej się uczę :) - 13 lat temu
Hexe - Jakbym nie weszła na forum, nie miałabym pojęcia o wprowadzeniu fiszek. Dlaczego nie dostaję takich informacji mailem? Niech chociaż pojawiają się w "aktualnościach"! - 13 lat temu
baassiam - No nie! Skryptozakładka Diki.pl przypięta do paska zakładek spisuje się na medal!Niesamowite, czytam sobie artykuł na angielskim serwisie informacyjnym, nie znam słówka - klikam tylko w zakładkę i następnie dwukrotnie w słówko - pokazuje mi tłumaczenie. Rewelacja :) Szybko, sprawnie i na temat. - 11 lat temu

Właśnie się dowiedziałam o fiszkach na e tutor. Bardzo przydatna funkcja i bardzo dobrze że jest. Dziękuję i proszę napisac o tym w nowosciach na stronie. Nie ma się czego wstydzić;)))
Ewa_G1967

Coś mi się te fiszki nie otwierają. Jaki do tego trzeba mieć program?
zorija
bird - Ja używam Adobe Reader. - 13 lat temu
Ewa_G1967 - Fiszki sie otwierają ale... czy można by było dodac do nauki słówek zdania które są przkładowe. Apetyt rośnie w miarę jedzenia;))) - 13 lat temu
bird - Chodzi Tobie o dodatkowe fiszki z przykładowymi zdaniami czy jako uzupełnienie pod słówkiem? Ja bym z kolei chciała zapis fonetyczny :) - 13 lat temu
Ewa_G1967 - Po co mnożyć w tych samych powinny być przykładowe zdania a transkrypcje też by się przydały:))) - 13 lat temu

dzięki za szybką odpowież - teraz mi się otwierają,ale przy gramatyce mi nie działa -
zorija
bird - Przy gramatyce też mi nie działa. - 13 lat temu
Agatarnow - To ja tez się dołączę... mi tez w gramatyce nie działają :( - 13 lat temu

A czy jest mozliwe uzywanie tej skryptozakladki w przegladarce Chrome na Ipadzie?
pataszon