K | KBPL |
dawidturek |
KBPL - Nie chodziło mi oczywiście o to czy te najpopularniejsze hasła są tylko i wyłącznie na najniższych poziomach (a więc nie ma ich na wyższych) ale czy pojawiają się one (po raz pierwszy) na tych najniższych poziomach A1 czy A2? Inaczej mówiąc: czy możliwa jest taka sytuacja że słowo z listy 1000 (*****) pojawia się po raz pierwszy dopiero na liście poziomu B1 czy wyższym, i nie ma go na żadnej liście poziomu A1 czy A2?!
-
7 lat temu
zmieniany: 7 lat temu
|
-1 |
KBPL - Pytanie odnośnie listy 1000 najpopularniejszych słówek (1000 most common English words) z 56 rożnych kategorii. Po dodaniu tych wszystkich słówek wychodzi że jest ich znacznie więcej niż 1000, a dokładnie 1130. Czy dlatego, że te "1000" nie należy rozumieć dosłownie, czy też może dlatego, że niektóre słowa są na więcej niż 1 liście (ja bynajmniej nie zauważyłem takiej sytuacji)?!
-
7 lat temu
|
|
wojtek.j - Lista 1000 najpopularniejszych słówek sama w sobie nie jest przypisana wyłącznie do poziomów A1-A2. Jednak w związku z tym, że są to popularne słówka, bardzo wiele z nich znajduje się w kursie właśnie na tych poziomach.
-
7 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
czy mogę gdzieś znaleźć listę słówek diki posegregowanych gwiazdkami?
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.