S | SmallM |
dawidturek |
SmallM - Dziękuję za odpowiedź.
Wiem, że nie ma takich list, zapytałam, czy byłaby możliwość zrobienia :). Listę 1000 najpopularniejszych, o której Pan pisze już przerobiłam, natomiast nie jest ona tożsama z listą słówek z 5*, gdyż są na niej słówka z różną ilością *. Być może dla programistów to jest tak naprawdę odpalenie jednego selecta po bazie ze względu na ilość gwiazdek i może nie byłoby to takie kłopotliwe? Ponawiam pytanie czy jest szansa, żeby takie listy znalazły się w serwisie? Fajnie byłoby, skoro taką wiedzę zawarli Państwo w słowniku, móc z niej w prosty sposób skorzystać. Pozdrawiam - 7 lat temu |
+2 |
dawidturek - Dziękujemy za sugestię, przekażemy ją osobom decyzyjnym, aby miały ją na uwadze w przyszłości. Stworzenie takich potencjalnych list to nie kwestia "selecta" - takie rzeczy należy opracować od początku, ponieważ zależy nam na najwyższej jakości naszych usług. Słownik Diki służy do tłumaczenia słownictwa, a listy słówek są elementarną częścią kursów eTutor. Dlatego serdecznie zapraszamy do zapoznania się z listami słówek, które przez kilka miesięcy pieczołowicie opracowywali nasi angliści (https://www.etutor.pl/words), ponieważ znajdziemy tam nie tylko 1000 najpopularniejszych słów angielskich, ale również ponad 3000 list tematycznych z innym słownictwem :-)
Pozdrawiamy. - 7 lat temu |
+1 |
Dawid.Lukasz.Kowal - Chciałem się dowiedzieć czy coś się zmieniło w kwestii tej sugestii - TO JEST ŚWIETNY POMYSŁ, wątek ma już 3 lata a problem dalej nie jest rozwiązany mimo, że Pan Dawid Turek z eTutor obiecał, że zostanie przekazany do osób decyzyjnych w eTutor.
Trafiłem na dużo podobnych wątków i zapytań, czyli dużo osób z całej Polski jest tym zainteresowanych, dodatkowo moi uczniowie (uczę angielskiego - i w pracy z uczniami zawsze wykorzystuję etutor) ciągle o to pytają. eTutor nie zbudował swojej pozycji na rynku IGNORUJĄC POTRZEBY SWOICH KLIENTÓW, więc dziwię się dlaczego w tym wypadku minęły 3 lata i nie ma ani rozwiązania, ani dodatkowych wyjaśnień co zdecydowały enigmatyczne "osoby decyzyjne". - 4 lata temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
C | chojnowsky |
piotr.grela - Ale zestawy słów powyżej 1000 to nie wiem czy mają sens, bo inna jest częstotliwość słów w wersji BrE inna w AmE, inna w wersji pisanej, mówionej czy w slangu...
Każdy z nas ma wyjątkowy zasób słownictwa związany z konwersacją, przeczytanymi książkami, obejrzanymi filmami... Poza tym słówka to jakiś procent 10-20 % sukcesu w nauce angielskiego, ważniejsze i o wiele liczniejsze od pojedyńczych słówek są zwroty, krótkie zdania, kolokacje... Ale może dobrze jakby były takie listy 3.000 / 9.000 najczęsciej występujących słówek w języku pisanym i mówionym w dwóch wersjach angielskiego BrE, AmE. - 2 lata temu |
+2 |
adrianna.wu Pracownik eTutor |
M | majsiel |
adrianna.wu - Jak wspominałam wcześniej aktualnie dostępna jest lista 1000 najpopularniejszych haseł ma ona na celu przybliżenie podstawowych haseł. Nie określaliśmy stopnia trudności w przygotowaniu takich list, jednak nie są one niezbędne do realizacji nauki. Natomiast pozostałe słownictwo można poznać w ramach kolejnych poziomów naszych kursów dostępnych na platformie eTutor.
-
8 miesięcy temu
|
+1 |
spajk |
Anrod - spróbuj: https://www.etutor.pl/words/177022
lub Hamburger -> Słówka -> zakładka: "Do nauczenia" lud "Dodane" -> "1000 most common English words" - 8 miesięcy temu |
+1 |