o.bracka |
B | Barbara.m |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
ogien88 |
dawidturek |
S | SmallM |
D | daniello91 |
S | SmallM |
S | SabTab |
P | PiotrLatecki |
SmallM - W zasadzie, to ja się cofam do początku, a mam 65 dni nauki z rzędu, więc proponuję o 2x tyle wydłużyć abonament, bo przecież mój czas też jest cenny ;) Myślę, że jam jesteś "Bywalec" tak jak ja, to możesz mieć podobnie :P
Nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale odechciało mi się to robić :( A tego mi najbardziej szkoda, bo posiadanie 65 dni bez przerwy to jest jednak jakaś determinacja, a oni to tak jednym przyciskiem "Aktualizuj" wszystko walnęli do kosza :( - 7 lat temu |
+2 |
PiotrLatecki - Właśnie powykańczałem te trzy lekcje z 43...... mam 100%, "wyptaszkowane" na zielono, i..... brak dostępu do testu. Po prostu pusto - tak jakby tam testu w ogóle nie przewidzieli.
-
7 lat temu
|
+1 |
SmallM - To jest [piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii] bez sensu!!! Ja za to chwaliłam się, że już sobie 6 ładnie zrobiłam na 100% z testami i ptaszkiem, a teraz weszłam w 1 jeszcze raz (chciałam zobaczyć, czy gdziekolwiek jest film, bo coś wydaje mi się, że filmy zdjęli), więc chciałam poszukać i znów mi 100% zniknęło i ptaszek zielony. To jest zupełnie bez sensu, znów od początku???
-
7 lat temu
|
-1 |
S | SmallM |
G | gosia369 |
SmallM - Dokładnie mam to samo! Nowa wersja nie została porządnie przetestowana i jest niestabilna!
-
7 lat temu
|
|
W | Weronika91w |
SmallM - I to mnie przeraża, bo już chciałam machnąć ręką na A1, bo poziomowo jestem wyżej, ale jak pomyślałam, że przejdę na A2 i tam zaraz zrobią to samo, to już sama nie wiem co robić. Zdecydowanie powinni zachowywać wersjonowanie i tak jak wybiera się lekcje np. poziom A1, to powinno być A1 v1, A1 v2 (mogłaby być dla tych którzy rozpoczęli ją już wcześniej, jeśli nie chcieliby dla wszystkich, ale powinniśmy mieć prawo ukończyć taki kurs jaki rozpoczęliśmy).
-
7 lat temu
|
+1 |
S | SmallM |
B | Barbara.m |
ogien88 |
daniello91 - Idealne podsumowanie całej aktualizacji ! Ciekaw jestem kiedy eTutor się wypowie. Abonament mi się kończy za 13 dni i teraz grubo zastanawiam się czy w ogole ma sens przedłużać kurs angielskiego...
-
7 lat temu
|
+1 |
Barbara.m - Mnie nawet bardziej od zaliczonych procentów lekcji denerwuje to, że eTutor potraktował to jako kolejną okazję do likwidacji wygody korzystania z systemu. Mam juz dłuuugą listę takich funkcjonalności zlikwidowanych w imię wyższego celu. A wszystko to w trosce o nasze dobro żebyśmy się skutecznie uczyli. Bo jest tylko jedna słuszna droga do nauczenia się angielskiego. I bez wyraźnego odebrania nam możliwości jakiegokolwiek innego korzystania z platformy poza wskazanym nam przez "osoby decyzyjne" zwyczajnie byśmy przepadli.
-
7 lat temu
|
+2 |
Barbara.m - PS. ja akurat nie chcę mieć przywróconego starego zakresu kursu A1 pomimo, że miałam go zaliczonego w całości (pominiete miałam to co chcialam pominąć). Może kiedyś pouzupełniam a może nie. Jeśli będę chciała do czegoś wrócić to będę miała szerszy / inny zakres i pouzupełniam wybrane ćwiczenia (o ile i takiej losowej mozliwości wykonywania ćwiczeń eTutor też nam nie zabierze...). Raczej jestem za daniem wyboru - nowa wersja lub stara.
-
7 lat temu
|
+5 |
SmallM - Gdybym miała zaliczone w całości, to tez by mi już było obojętne co zrobią. Gorzej jak jesteś w trakcie i to zaawansowanym - ja miałam 36/50, a niektórzy tu byli na 45/50 i 46/50, a to już boli, ponieważ jest to wiele godzin przesiedzianych na nauce...
Gdyby chociaż, jak pisze ogien88 wcześniej poinformowali, że taka zmiana nastąpi i, jakie może mieć konsekwencje, to bym się sprężyła i te 14 lekcji zrobiła przed wprowadzeniem modyfikacji. Wtedy mogłabym, powiedzieć, że może kiedyś sobie w ramach relaksu zobaczę co się zmieniło. Natomiast wchodząc wczoraj zamierzałam te pozostałe mi lekcje zrobić w 3 dni, żeby przejść na A2 i, ... sami wiecie co było dalej, bo komentarz za długi ;) - 7 lat temu |
|
Barbara.m - SmallM - wiem. Ja tak miałam przy business english podczas ostatnich zmian. Miałam juz sporo zrobione a po zmianach i przemieszaniu materiału nagle startowałam od zera. Dlatego lepsze choć pewnie trudniejsze do wykonania byłoby danie wyboru. Bo z drugiej strony nie chciałabym aby ktoś przymusowo pozostawił mi stary, mniejszy zakres materiału dlatego, że już go przerobiłam.
-
7 lat temu
|
+2 |
SmallM - Barbara.m, ale ja pisałam o tym, że chwilowo, dopóki nie poprawia tej nowej wersji, która zawiera błędy powinni przywrócić wersję starą, która była stabilna i zmiany przeprowadzić wolniej, w sposób przemyślany, a przede wszystkim bez straty dla użytkowników. Też chciałabym mieć to co nowe, ale bardzo mi się spodobał sposób zaproponowany przez ogien88, że dla tych co już używają tą wersję - to co zostało dodane dorzucić bez ingerowania w to co było, jako dodatkowe lekcje.
Można by np. dodać przycisk "Scal" lub "Upgrade", który pozwoliłby użytkownikowi zdecydować w którym momencie przechodzi na nową wersję. Można by przerobić sobie te dodatkowe elementy, a później scalić. - 7 lat temu |
+1 |
Barbara.m - ok to nie zrozumiałam, że tymczasowo. Ja jednak wolę ujednoliconą wersję niż tylko podorzucane nowe rzeczy (trudno byłoby chyba zrobić z tego sensowne lekcje). Podoba mi się pomysł z przyciskiem "upgrade".
-
7 lat temu
|
+2 |
SmallM - Ja też zdecydowanie wolę ujednolicone, ale w przypadku takich zmian jak teraz, osoba taka jak Ty, która przerobiła wszystko, bądź nawet taka jak ja, która przerobiła 3/4 dostaje najpierw nowe lekcje w formie dodatku. Przerabia ja sobie (łatwiej wtedy zobaczyć co doszło) i klika "Upgrade", czy "Scal", wówczas ma już ujednoliconą nową wersję na danym poziomie, nie tracąc na zaliczonych lekcjach itd.
Jest jeszcze kwestia, która podnosi polic4, czyli lekcji usuniętych. Te mogłyby być przesuwane do jakiegoś archiwum, w końcu rzeczywiście czasem chcemy wrócić do czegoś co przerobiliśmy i sobie odświeżyć. - 7 lat temu |
|
S | SmallM |
SmallM - Dawanie minusów powinno być uzasadniane w jakiś sposób, a nie przez widzi-mi-się kogoś, bo nie wiem co było nie tak w mojej powyższej odpowiedzi.
Pewnie, że są lepsze sposoby na odkręcenie sprawy, jednak jeśli nie przewidzieli takiej sytuacji, a wszystko wskazuje na to, że nie została zmiana dobrze przetestowana, więc i pewnie planu powrotu tez w sobie nie zawiera, to lepszy taki pomysł niż żaden. Ja się całkowicie zgadzam z daniello91, bo również rozważam opcję zmiany platformy, skoro w taki sposób wprowadzane są zmiany. Pewnie po A1 przyjdzie czas na A2 i zapewne wtedy zdążę się na niego przerzucić... Szkoda, bo zdążyłam wciągnąć się na dobre w eTutora. - 7 lat temu |
+1 |
aleksandra.rosiek |
daniello91 - Witam,
Pani Aleksandro jak pani sobie wyobraza moja dalsza nauke, ktora zakonczylem na lekcji 29 ?chcac dalej kontunowac musialbym zaczac od lekcji 1. Kto zwroci mi czas poswiecony na nauke + koszt abonamentu ? Naprawde po tej akcji odechcialo mi sie nauki na panstwa platformie. - 7 lat temu |
0 |
polic4 - Można dołączyć usunięte lekcje do obecnych jako pod lekcje lub kolejne zagadnienia . A następne nowsze dalej jako pod lekcje lub nowe zagadnienia ?
-
7 lat temu
|
+1 |
S | SmallM |
SmallM - No właśnie powoli zaczyna mi coś wracać, przynajmniej mam takie wrażenie. A z czego się cieszę? Z tego, że nas nie zostawili samych sobie, że coś robią w temacie, że potrafili przyznać się do błędu i go poprawiają. Nie popełnia błędów ten kto nic nie robi, chcieli dobrze, ale troszkę przedobrzyli. Jednak zdali sobie z tego sprawę i próbują nam pomóc. Ja uważam, że jest się z czego cieszyć.
-
7 lat temu
|
+3 |
B | Barbara.m |
SmallM - Też mi się wydaje, że filmów wcześniej nie było, właśnie jak ich szukałam, to ciągle mi znikały kolejne % :P. A ptaszki też mam nawet tam gdzie nie mam testu, tylko mam 100%.
-
7 lat temu
|
|
dawidturek |
Barbara.m - Poproszę jeszcze o przywrócenie pokazywania się liczby przerobionych z całkowitej liczby słówek po najechaniu myszką na listę słówek.
-
7 lat temu
|
+4 |
daniello91 - "Dlatego też prosimy, abyście tymczasowo wstrzymali się z wykonywaniem lekcji z tego poziomu. " - rozumiem ze pracownicy etutor dolicza stracone dni na naukę do abonamentu i automatycznie go przedłuża ?
-
7 lat temu
|
+1 |
Barbara.m - Dziękuję za przywrócenie pokazywania się liczby przerobionych vs całkowitej liczby słówek :-)
-
7 lat temu
|
+1 |
P | polic4 |
Bodziowa - Dokładnie. Powinni się skupić na dodawanie nowych elementów (ćwiczeń, dialogi) nawet jako nowych lekcji a nie na całkowitym nowym kursie (bo chyba nie tylko nazwy się pozmieniały ale i same lekcje pozmieniały miejsce).
Ciekawe kiedy reszta kursu dozna rewolucji :) - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
+2 |
dawidturek |
Jamz - No to teraz według mnie jest bałagan. Na liście tematów 3/3 pasek na 100% a w lekcji zupełnie inna historia. Słaba ta zmiana oj bardzo słaba. (Pewnie mnie inni zjedzą)To już wolałem jak się zaktualizował na liście tematów także postęp a tak to klikania i klikania, słabe to.
-
7 lat temu
|
+2 |
B | Barbara.m |
Barbara.m - W lekcjach masz listy słówek. Jak najedziesz wskaźnikiem myszy na nią to pojawia się ramka z napisem np: przejrzane 10 z 15 elementów. Czyli na liście jest 15 słówek a przejrzałeś (dodałeś do powtórek lub odrzuciłeś) 10 elementów. Z tego wynika prosty wniosek, że pozostało do "przerobienia" 5 elementów. Dla mnie jest to bardzo istotna funkcjonalność pozwalająca mi rozplanować naukę słownictwa. Szczególnie jak w ramach lekcji mam listę z np. 40 czy 50 wyrażeniami biznesowymi do nauczenia (a dwa lata temu zlikwidowano możliwość samego przeglądania kart ze słówkami).
-
7 lat temu
zmieniany: 7 lat temu
|
+3 |
leon_zawodowiec - Wow, Basia aż tyle procent Ci spadło :O ! Mi zaledwie tylko kilkanaście z tego co miałem przerobione.
-
7 lat temu
|
|
L | leon_zawodowiec |
SmallM - No. niestety zupełnie nie posłuchali naszych sugestii i zrobili to po swojemu całkiem. Pracując nad A1, szczególnie teraz gdy część rzeczy zdążyłam przeklikać przed "zamrożeniem" i mam wiele lekcji niepełnych, nie jestem w stanie nie kliknąć czegoś, żeby sprawdzić. W rezultacie wychodzi na to, to co wypracowali programiści, to zmiana tylko czysto kosmetyczna, bo w środku, bebechy zostały dalej te zmienione i namieszane, a mi sukcesywnie coraz więcej rzeczy się zeruje. Tak jak Barbara zauważyła: zrobili nakładkę, która ma udawać, że jest po staremu, a w statystykach widać, że % wciąż są niziutkie, a nie o to nam chodziło.
-
7 lat temu
|
+2 |
S | SmallM |
SmallM - Trochę zwracam honor, bo teraz zobaczyłam, że jak najadę na głośnik, to pojawia mi się napis w jakim angielskim to jest powiedziane, ale - dzięki temu widać, że zaczyna przeważać American English!!! Robię lekcję 37 i tam mam co chwilę AmE.
Natomiast w ćwiczeniach ze słuchu nie ma nigdzie napisane jaki to angielski. - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu |
|
dawidturek |
SmallM - Czy mogłabym zasugerować dodanie informacji przy czytankach i dialogach czy to jest BrE czy AmE. Przy słówkach jest to ładnie zaznaczone, natomiast czytanki nie posiadają takiej informacji. Thank you in advance ;)
-
7 lat temu
zmieniany: 7 lat temu
|
|
o.bracka - W kursie eTutor wszystkie dialogi i czytanki nagrane są przez lektorów BrE. W kursach Business English oraz Diki Angielski nagrania są mieszane - BrE i AmE.
-
7 lat temu
|
+1 |
aleksandra.rosiek |
B | Barbara.m |
o.bracka - Ta kwestia została już zgłoszona do działu technicznego i prowadzone są nad nią prace. Niebawem ten chwilowy bałagan będzie uporządkowany. Na przyszłość zachęcam, by tego typu rzeczy zgłaszać na [...]@etutor.pl lub przez zakładkę Sugestie :)
-
7 lat temu
|
|
S | SmallM |
piotr.grela |
Aktualizacja poziomu B1 - dodanie nowych tematów i lekcji
Proszę o pomoc- gdzie i dlaczego znikają słówka z powtórek jeszcze nie przerobione!!!
Aktualizacja materiałów na poziomie kursu A2
Nowy kurs Business English na platformie eTutor
DIALOGI - codzienne rozmówki (z tłumaczeniami)
Nie, nie przypadło nam do gustu, a radość nie jest tym uczuciem, które nas teraz ogarnia, a nazwanie odpowiedniego byłoby słowem niecenzuralnym, dlatego sobie daruję... - 7 lat temu zmieniany: 7 lat temu
W takiej sytuacji to nie lepiej nic nie robić z lekcjami tylko dodać ?????????????? - 7 lat temu