K | kskowina |
milena.u |
kskowina - Dziękuję za wyjaśnienie.
Czy możemy porównać to do użycia 'the' z np. hospital? He goes to hospital (as a patient). [szpital jako miejsce w którym się leczy] He goes to the hospital (as a visitor). [szpital jako budynek] Mam kolejny problem z 'the'. DIKI-B1-13- Occupations - sentences (pictures) Czy zdanie 'The miner works underground.' jest prawidłowe? Czy nie powinno być 'A miner works underground.' lub 'The miner is working underground.' ? - 9 lat temu zmieniany: 9 lat temu |
|
milena.u - Proszę pamiętać, że mówimy o nazwie lotniska, nie o słowie "lotnisko". Rzeczywiście, moje wyjaśnienie mogło sugerować, że ta zasada ma tutaj zastosowanie, za co przepraszam. Odsyłam z powrotem do mojej odpowiedzi, udało mi się uzupełnić ją o pewne informacje, mam nadzieję, że teraz będzie to bardziej przejrzyste.
Co do drugiej kwestii, to niekoniecznie jest to błąd. Ale rozumiem, skąd to pytanie i równie dobrze mogłoby tam być "A miner works underground". - 9 lat temu |
|
kskowina - Kwestia 1: 'the' przed nazwami lotnisk
Czy to oznacza, że w zdaniu 'Does this bus go to Stansted Airport?' brakuje 'the' ? Kwestia 2: Kwestia 2: DIKI-B1-13- Occupations - sentences (pictures) Proszę przejrzeć inne zdania w tym ćwiczeniu. Według mnie jest coś nie tak z 'The miner works underground.' - 9 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
witam, pytanie w zadaniu brzmi: Ile zajmuje dotarcie z lotniska Stansted do centrum miasta?
przydałyby mi się materiały na temat czasownika GET
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.