? | Gość |
Wideo przedstawia czas Present Simple.
dania57 |
dania57 - przysłówka określające czas takie jak :
jesterday,before,three times a month itp umieszczamy zazwyczaj na końcu zdania.Jeśli chcemy podkreślić ich znaczenie mogą stać na początku zdania. - 13 lat temu |
|
Pedro86 - Warto dodać, że jeśli ktoś chce powiedzieć, że jeszcze nigdy nie odwiedził jakiegoś miejsca wtedy brzmi to: "I have never been TO Glasgow".
-
13 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
L | lepsi1 |
dania57 - Masz rację,to o czy wspominasz zaznaczyłam komentarzem,doczytałam,że przysłówka,które przytoczyłam nazywane są "przysłówkami nieokreślonej częstotliwości"
Ps.i nie masz za co przepraszać - 13 lat temu |
|
lepsi1 - Daniu dziękuję za wyrozumiałość:) Musiałam przeprosić, za bardzo nie chciałam się wtrącać w Twoją odp. bo uważam że jest super.Pozdrawiam serdecznie.:)
-
13 lat temu
|
|
lepsi1 - Zwykła literówka jak każda inna. Gdybym była facetem to na pewno był o tym wiedziała.
-
13 lat temu
|
|
lepsi1 - No dzięki Rafał że usunąłeś mnie ze swoich przyjaciół , nie było to miłe ale jakoś to przełknę. To jest nauczka dla mnie żeby nie ufać każdemu.
-
13 lat temu
|
|
lepsi1 - Przynajmniej masz pewność że nie jestem facetem:)Choć musisz się jeszcze zastanowić nad prawdziwością tego co napisane w pierwszej pracy "let mi introduce youself". Gdzie ta prawda... gdzie ta prawda:)
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
Gość - ja tylko zadałam pytanie a tu taka dyskusja się rozwinęła :)
dania57 i lepsi1 dzięki za pomoc. chodziło mi czy może być przed podmiotem - 13 lat temu |
|
określenie przedziału czasowego - through czy until/till?