ZALOGUJ SIĘ

Zasady działania algorytmu powtórkowego.

zmodyfikowany: 11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Witam, zna ktoś zasady działania algorytmu powtórkowego. Czasami słówko ocenione pierwszy raz na ocena 3 pojawia sie na drugi dzień, a niekiedy słówko ocenione na ocene 1 ma wyznacząną powtórke na za kilka dni. Co ma na to wpływ, np może np trudność słówka w nauce u pozostałych osób uczących się go? a może czas odpowiedzi a może coś jeszcze ?.
P.S.
Uprzedzam malkontentów i dodam że ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna i nie chce przechytrzyć systemu, to moją wrodzona ciekawość nie pozwala mi o tym przestać myśleć. Poza tym lobię wiedzieć jak coś działa jeśli działa dobrze i korzystam z tego na co dzień.
Pozdrawiam i zapraszam do wymiany doświadczeń.
michaltd

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Ja uważam, że w tym przypadku "dzieło" przerosło "mistrza". Nie wydaje mi się by ktokolwiek potrafił logicznie wyjaśnić szczegóły działanie tegoż logarytmu. Spodziewam się mieszanki wielu zmiennych. Ale pytanie jest ciekawe i sam chętnie bym się dowiedział. Tylko pewnie jestem malkontentem i nie wierzyłem, że otrzymam odpowiedź:)
Z drugiej strony chłopaki i dziewczęta z "TUTKA" lubują się w zmianach to może ich algorytm również nie jest tym co na początku.
rupcio

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.