S | szad0x |
rupcio |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
marcin.m Pracownik eTutor |
szad0x - Spoko, na chłodno to sobie wszystko przemyślałem i stwierdziłem, że czas na przerwę do końca lipca (wyjdzie w sumie 2 tyg), poza tym pracuje na 3 zmiany i to pierwsza praca na wakacje do końca lipca, a organizm zauważyłem już wariuje, ze snem, a chyba wiadomo na co przekłada się brak dobrego snu, postaram się poszukać jakiegoś partnera do rozmów i używać jak najwięcej świeżych słów. Tylko gdzie go znależć ?
-
10 lat temu
|
|
zorija |
jacek811 |
CarlSmith - Hey there!! I am Carl from miles smart tutoring. I am an English tutor who helps you in learning English for more details check out our website @ https://milessmarttutoring.com/english-tutoring/
-
5 lat temu
|
|
zorija |
S | sharky1w |
piotr.grela - Wraz z praktyką nauką słówek, shadowingiem, czytaniem książek, oglądaniem filmów a przede wszystkim rozmową, nabywamy swobodności, automatyzmu w posługiwaniu się językiem obcym.
-
4 lata temu
|
+1 |
R | rafalszr |
piotr.grela - Interesująca jest Pana praca.
"Czytając książkę lub słuchając wystąpienia najczęściej zapamiętujemy od 3 do 7 pierwszych i od 2 do 5 ostatnich słów (jest to „efekt świeżości”) Najtrudniej zapamiętać środek materiału. Prawo powtórzeń – powtarzające się informacje pamiętamy lepiej. Dlatego podczas nauki bardzo ważne jest powtarzanie materiału. Nauka niewielkiej partii materiału – kilka do kilkunastu powtórek w ciągu 72 godzin. Dzięki temu informacje przechodzą z pamięci krótkoterminowej do pamięci długoterminowej. Jeśli czeka nas nauka dużej ilości materiału to najlepiej jeśli powtórki będą rozłożone w czasie." - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+2 |
ang-nsw - To zła wiedza dla uczących się, którzy nie mają kontaktu z żywym językiem na codzień.
-
4 lata temu
|
+1 |
Czy macie sprawdzoną metodę na przyswojenie języka angielskiego?
Ile czasu będę potrzebował na przerobienie i na jakim poziomie będzie mój język angielski?
1. Wyznacz cel i podziel go na mniejsze kroki
2. Równowaga pomiędzy zdobywaniem wiedzy a praktyką
3. Usuń wszystko co może Ci przeszkadzać
4. Odpowiednia motywacja
5. System nagród i kar
6. Regularność i czas
więcej można dowiedzieć się tutaj:
https://www.fabrykacv.com.pl/artykul/jak-uczyc-sie-nowych-rzeczy - 3 lata temu