quantum137 |
Bilberry |
quantum137 - hehe zawsze można się pośmiać:)
Nawet takie przykłady mogą w pozytywny sposób wpłynąć na naukę angielskiego. Na tej zasadzie jest napisany bardzo dobry poradnik pana Śliwy, z którego czasami korzystam. Większość poruszanych tam kwestii nie jest tak prosta jak powyższe. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
jerzy_pozoga - Witaj quantum137- Osiem miesięcy temu, fajne z plusem
------------------------------------------- Dobre na "Jokes" ,tylko nie wiem jak zrobić transport - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wampirka |
ciasteczka - Przypomniało mi się jak byłam w Anglii i chciałam zapytać staruszkę jak dojść na plażę,ale bałam się spytać,bo obawiałam się dostać w twarz!
-
13 lat temu
|
|
ciasteczka - Ktoś mi kiedyś opowiadał historię faceta,który zamykał sklep, a w tym momencie dwóch innych podchmielonych chciało wejść do sklepu.Wtedy pan zamykający,który był narodowości polskiej nie zbyt znający angielski powiedział BEZ AKCENTU You can't no i dostał w pysk od urażonych anglików!
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Koleś żyje - miał szczęście.
Za słowo "bitch" użyte w złym miejscu i złym czasie można nożem oberwać! - 13 lat temu |
+1 |
ciasteczka - Tu chodziło o zwrot-You can't.-bez akcentu i krótko powiedziane brzmi jak damski organ w dialekcie podwórkowym.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Mój komentarz odnosi się do odpowiedzi a nie komentarza.
Tak czy siak masz racje co do "can't". - 13 lat temu |
|
serbio |
quantum137 |
yathe - a ja tam lubię homophones, lol :)
polecam ćwiczenia: http://www.tolearnenglish.com/english_lessons/homophones-exercises - 13 lat temu |
+1 |
TopMan - A to znacie:
Koles dzwoni na recepcje: "two tea to room 22, please", w szybkiej mowie wyjdzie: "tu ti tu rum tu tu...". - 13 lat temu |
+2 |
M | meggers |
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Bardzo dosłowne tłumaczenia;p;) - 13 lat temu
- 13 lat temu