pako Pracownik eTutor |
Otus |
Otus - Przypominam, że sugestia nie dotyczyła samych pasków tylko powrotu do starego wyglądu, więc ponownie proszę nie robić ze mnie idioty sprowadzając problem do paseczków.
-
11 lat temu
|
+8 |
pako - Uwzględniliśmy tę część sugestii, która wydawała nam się uzasadniona (paski postępu). Jeżeli zaś chodzi o możliwość przełączania się do starej wersji interfejsu, nie będziemy w stanie tego zrobić z powodów opisanych w wątku sugestii.
-
11 lat temu
|
|
Otus - Po co wam ten nowy beznadziejny wygląd? Rozpiska lekcji na poziomach również jest straszna. Wszystkie nowe ikony są beznadziejne. Dlaczego ciągle wprowadzacie zmiany bez testowania ich?
A poza tym uważam, że stary wygląd i stare forum powinno wrócić. :P - 11 lat temu |
+7 |
elderflower - popieram w 100%
wygodniej i bardziej przejrzyście było gdy lekcje były jedna pod drugą, a nie tak jak teraz.... no ale przecież nie musi być tak jak nam użytkownikom się podoba i jak jest nam wygodniej... w końcu my się tu tylko uczymy (jakby nie było płacąc za to)... - 11 lat temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Martulinka |
pako - Jeśli chodzi o paski postępu dla każdego elementu z osobna wewnątrz lekcji, to nie planujemy ich przywrócenia. Zmniejszają one czytelność spisu danej lekcji, a wielu osobom tak szczegółowe informacje nie są potrzebne - ważne jest tylko, czy dany element lekcji został ukończony, czy nie.
Strona profilu będzie jeszcze zmieniana, przyjrzymy się możliwości wdrożenia tam pasków postępu dla lekcji. - 11 lat temu |
-1 |
Otus - "Zmniejszają one czytelność spisu danej lekcji". Pan kpi czy sobie żartuje? A teraz to jest niby czytelniej? Jakoś nie przypominam sobie, by ktoś żądał takiej zmiany. "Wielu osobom"? Ilu i komu? W poprzedniej rozpisce wszystko było czytelne, a teraz jest graficzny bałagan.
-
11 lat temu
|
+4 |
Otus - Do nowego forum forum do dzisiaj się nie przyzwyczaiłem i dopiero ostatnio zacząłem korzystać pod wpływem Waszych "wspaniałych" zmian, więc myślę, że to jednak nie to.
-
11 lat temu
|
+1 |
J | jsroka |
pako - Wystarczy cofnąć się do spisu treści danej lekcji, klikając jej tytuł na górnym pasku. To tyle samo kliknięć, a spis jest znacznie bardziej czytelny niż rozwijane menu. Lepiej działa też na urządzeniach mobilnych.
-
11 lat temu
|
+1 |
Olivanderus |
pako - Będziemy pracować nad czytelnością ikonek w spisie elementów danej lekcji, bo faktycznie dla wielu osób ma znaczenie rozróżnianie poszczególnych elementów. Już teraz powiększyliśmy nieco ikonki, co zwiększyło ich czytelność.
Odnośnie rozwijalnego spisu elementów z danej lekcji odpowiedziałem powyżej. - 11 lat temu |
+1 |
U | ucyen |
Martulinka - Dla mnie ogromna szkoda że tak się dzieje, zastanawiam się czy nie przedłużyć chociaż na 3 miesiące i dać eTutorowi szansę. Potrzebuję mieć gdzie się uczyć, bo za parę dni wyjeżdżam na stałe do Niemiec. Mam ostatnie 12 dni abonamentu. Tylko nie wiem czy jest na co liczyć, niemiecki nie jest rozwijany.
-
11 lat temu
|
+1 |
pako - @Martulinka: Liczba użytkowników kursu niemieckiego stopniowo rośnie, będziemy więc rozwijać go na miarę możliwości. Choć nie możemy obiecać tak szybkiego rozwoju jak w przypadku kursu języka angielskiego, który jest znacznie bardziej popularny (choćby przez to, że język angielski mamy w swojej ofercie od samego początku).
-
11 lat temu
zmieniany: 11 lat temu
|
+1 |
R | Rider_1984 |
Otus |
japonskiwachlarz - Serdecznie przepraszamy za powstałe utrudnienia w lekcjach związane z niepojawianiem się przycisków Dalej. Jest to oczywiście błąd po naszej stronie i nie zachęcamy do korzystania z przycisków nawigacyjnych na górze strony lekcji.
W dniu dzisiejszym postaramy się przywrócić prawidłowe działanie przycisków. cdn. - 11 lat temu |
+1 |
japonskiwachlarz - cd.:
Zmiana dotycząca rozwijania zawartości w spisie lekcji została wprowadzona kilka miesięcy temu - nie należy do zmian najnowszych. W kwestii rażącego białego tła - zachęcamy do regulacji podświetlenia monitora. Prawidłowo wyregulowana jasność ekranu pozwala na komfortowe korzystanie z komputera niezależnie od koloru tła w serwisach internetowych. Jeszcze raz przepraszamy za problemy z działaniem przycisków nawigacyjnych w lekcjach i pozdrawiamy. - 11 lat temu |
+1 |
Otus - Ustawienie monitora od wielu lat mam takie same i Etutor kiedyś nie walił tak po oczach. Pamiętam jak wyglądał kiedyś. Wiem, że rozwinięcie lekcji nie zniknęło wczoraj, ale to była przydatna funkcja i dlatego o niej wspomniałem w ramach wylewania moich żalów.
-
11 lat temu
|
+4 |
U | ucyen |
japonskiwachlarz - W chwili obecnej kliknięcie linka z nazwą lekcji w lewym górnym rogu lekcji powoduje przeniesienie do spisu treści bieżącej lekcji - w tym miejscu można przejść do wybranej strony. W chwili obecnej przeskoczenie do wybranej strony zajmuje 2 kliknięcia - tyle samo, co przedtem. Natomiast usunięcie listy rozwijalnej w znaczącym stopniu przyspieszyło ładowanie zawartości strony.
Pozdrawiamy :) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+3 |
Otus - Czyli w każdą lekcję trzeba wchodzić osobno. Genialne. Uwielbiam takie nowoczesne ułatwienia.
Czy może Pani przedstawić szczegółowe dane jak szybko strona ładuje się? Ile na tym zyskano? - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
|
K | kzys |
rupcio |
A | anialew |
Otus |
Otus |
Otus |
Otus - Sprawdziłem na kilku lekcjach i na każdej pasek postępu nachodzi na zdjęcie. Jeśli element nie był zrobiony na zdjęcie nachodzi biały pasek.
-
11 lat temu
|
|
renata_k - @Otus - możliwe, że wina leży po stronie przeglądarki, dlatego też proponuję jej aktualizację do najnowszej wersji.
Pozdrawiam :) - 11 lat temu |
|
pako Pracownik eTutor |
elderflower - Ja wolałam procentowe wartości - ta zmiana mi osobiście utrudnia życie.
Mam dodane do powtórek 12 elementów z 13 i pokazuje mi się 5 kwadracików - rozumiem, że 5 kwadracików ma oznaczać 100%. Skąd mam wiedzieć, że tam mam jeszcze nie wszystkie słówka dodane do powtórzeń? Mam szukać w każdym ćwiczeniu? - 11 lat temu |
+3 |
elderflower - oj, chyba nie doczekam się odpowiedzi od eTutora....
proponuję przywrócenie procentowych wartości zamiast nie do końca dokładnych kwadracików - może i fajne to, ale chyba dla dzieci... - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
|
japonskiwachlarz - Niestety, nie planujemy wdrożenia kolejnej zmiany. Ze względu na gwałtowny sprzeciw użytkowników wobec zastosowania systemu procentowego, w chwili obecnej pojawia się informacja w formacie paska postępu. Zgodziliśmy się z argumentem, że istotniejsza od dokładnego wyniku procentowego (w zakresie jednej strony lekcji) jest informacja o tym, czy dana strona została w ogóle wykonana, czy też nie.
Zaapeluję jednak do działu IT, aby ostatni kwadracik zapełniał się tylko w przypadku, gdy strona lekcji jest wykonana w 100% - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+1 |
elderflower - Staram się śledzić forum, ale niestety nie znalazłam nigdzie stanowczego sprzeciwu przeciwko pokazywaniu procentowych wartości postępu w lekcjach, co nie da się ukryć jest bardziej precyzyjne i pozwala lepiej sobie zaplanować naukę niż pięć zielonych kwadracików.
Dalej uważam, że kwadraciki i inne tego typu graficzne przedstawianie postępów jest fajne, ale dla dzieci, które jeszcze nie znają liczb. A ten kurs jest skierowany dla dorosłych, nie dla dzieci. Dla mnie jest to duży minus... - 10 lat temu |
0 |
Olivanderus |
elderflower - Kolejna "genialna" zmiana.... a wszystko w imię tego, żeby było lepiej....
- 10 lat temu |
+3 |
rupcio - w tym kraju podatki też podwyższa się by było lepiej:) wszystko dla nas bez nas - komuna:)
-
10 lat temu
|
+3 |
elderflower - Do t.linkowski - Nie znaleźliśmy się tutaj, aby uczyć się języka polskiego - a to już kolejna Twoja uwaga tego typu. Jest to żenujące i zupełnie nie na miejscu.
Może zamiast tego ustosunkujesz się w sposób merytoryczny do problemu poruszonego przez Olivanderusa? - 10 lat temu zmieniany: 10 lat temu |
+8 |
mgent - popieram autora wątku, brak widocznych elementów w spisie lekcji utrudnia rozplanowanie nauki danej lekcji.
-
10 lat temu
|
+2 |
Dlaczego systemowe listy słówek nie pokrywają się z listami z lekcji?
Problem z przejściem do dalszej części lekcji.