ZALOGUJ SIĘ

Inne języki

15 lat temu
To bardziej pytanie niż sugestia, ale co tam. : >

Zamierzacie rozbudować w przyszłości serwis o kursy innych języków? Może i te kursy nie byłyby tak popularne i dochodowe jak ang, ale myślę, że by się opłaciło. Nie wiem jak wygląda sytuacja, co chodzi o internetowy rynek niemieckiego i francuskiego, które to są najpopularniejszymi językami obcymi w Polsce po ang, ale sądzę, że warto by było zastanowić nad japońskim. : ] Zainteresowanie tym językiem wzrasta, ba! już teraz jest wcale nie takie małe, a w internecie właściwie nie ma żadnej godnej polecenia oferty. No może japonka.pl i kilka zagranicznych stronek. Zaś normalne kursy są niesamowicie drogie - od 30 zł do 50 za godzinę 0_o. Tak więc kilka reklam na stronach o anime, mangach, czy kulturze japońskiej, a powinniście "złowić" całkiem nie mało klienteli. Nawet jeśli cena będzie np 49 zł za miesiąc, a nie 29.

Jednak przy innych językach polecałbym zacząć kurs od kilku bardziej zorganizowanych lekcji. Coś takiego bardziej podręcznikowe, jeśli rozumiecie o co mi chodzi. Tak żeby nawet ktoś totalnie zielony mógł poznać na początku najważniejsze podstawy z dobrym objaśnieniem. W sumie moglibyście to nawet puścić za darmo jako taką zachętę : P

Mnie osobiście najbardziej by interesowały kursy francuskiego, japońskiego i łaciny - choć robienie kursu dla tej ostatniej byłoby dla was całkowicie bezsensowne : >

Innym, trochę bardziej szalonym, ale może wartym uwagi, pomysłem jest kurs esperanto. Zainteresowanie płatnym kursem esperanto jest na pewno bardzo małe, jeśli nie zgoła zerowe w naszym kraju, ale... Nie powinno być większych problemów z znalezieniem specjalisty od tego języka, który by przygotował materiały prawie za darmo, jeśli nie charytatywnie. Poza satysfakcją wynikającą z wsparcia słusznej idei : > mogą wyniknąć z tego całkiem wymierne korzyści, jeśli by udostępnić go za darmo na zasadzie "chcesz się przekonać o poziomie naszego serwisu sprawdź sam za pomocą bezpłatne kursu esperanto". W tym momencie mogłoby się stać coś ciekawego, bo jeśli połączyć łatwość esperanto z multimedialnymi metodami nauki, to osoba "testująca jakość serwisu" zauważy, że esperanto właściwie samo wchodzi do głowy. Najprawdopodobniej przypisze to jakości serwisu, więc może to go przekonać do zakupu kursu.

Trochę się rozpisałem... W sumie cały temat sprowadza się do pytanie: czy zamierzacie rozbudować serwis o inne języki?
R
RzakiPak

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Ja bym miała prośbę o portugalski :)
?
Gość

[quote=zenstef]Myślę, że kiedyś graliście w grę Monopoly i dobrze wiecie o tym, że każda firma musi tak inwestować, aby kiedyś zwróciły się zainwestowane pieniądze, bo w końcu zbankrutuje.[/quote]
No tak, ale nie pytałem się czy mają zamiar charytatywnie wydać pieniądze na rozbudowanie portalu o nowe języki, ale czy zamierzają zainwestować. Tzn czy uważają to za opłacalną perspektywę i czy zamierzają to wykożystać. : >
R
RzakiPak