ZALOGUJ SIĘ

Dlaczego niektóre wyrażenia nie mają nagrań?

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Może nie najbardziej przerażające na świecie, ale jednak trochę dziwne, że niektóre zwroty nie mają wgranej wymowy, jak np. wash oneself...
beatusmartinus
renata_k - Tak jak wspomnieli użytkownicy, jest to kwestia tego, że dany zwrot został niedawno dodany do słownika lub zostały wprowadzone jakieś poprawki (np. był błąd w poprzednim nagraniu więc zostało ono usunięte).
Nagrania są robione większymi partiami, dlatego musi minąć trochę czasu, aż uzbiera się odpowiednia pula. Obecnie czekamy na powrót naszego lektora, więc prosimy jeszcze o odrobinę cierpliwości! :)
- 11 lat temu
beatusmartinus - Ok! Rozumiem! :) - 11 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

z tego co mi wiadomo są to nowe dodane zwroty w których nie dodano jeszcze nagrania audio, wiem jesteśmy przyzwyczajeni, że coś "gada" ale cierpliwości niedługo serwis powinien nadrobić te luki:)
remco

Aha. Dziękuję Remco za wyjaśnienie. Przez myśl mi przeszło, że to może jakieś mniej ważne zwroty, więc dlatego nie mają podłożonego dźwięku. ;) Dobrze wiedzieć, że to "nówka" i stąd taka milcząca. ;)
beatusmartinus

W niektórych przypadkach brak dźwięku dotyczy wyrażeń i zdań po poprawkach, np. po zgłoszonych błędach. Niestety, na uzupełnienie dźwięku niektóre zdania czekają już nawet kilka miesięcy. Cierpliwości trzeba zatem dużo :-)
A
atusia73
beatusmartinus - Trochę szkoda, że tak długo się czeka. ;) - 11 lat temu

To nie do konca dotyczy nowych slowek ale tych od ktorych znikla tez ikonka glosniczka
Np jakies slowo ma dwa lub wiecej znaczen, jest tylko slyszalne pierwsze.
piotr.grela