Otus |
rupcio |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
zorija |
Otus - Hm, to ciekawe jak teraz nowi użytkownicy trafiają na forum. A może właśnie chodzi, żeby nie trafiali? ;) Eh, kolejny genialny pomysł, który nikomu do szczęścia nie jest potrzebny. Po co zajmować się rozwojem lekcji skoro można skupić się na pierdołach? I dlaczego etutor zakłada, że jego klienci są nierozgarnięci? W ogóle to wydaje się, że aktywność na forum jest mniejsza niż kiedyś. Czyżby nietrafione zmiany?
-
11 lat temu
|
+1 |
zorija - gwoli ścisłości - ja akurat upominałam sie o utrzymanie w pasku "moich testów" - ale tutor zlikwidował zakł.forum też w ramach akcji ułatwiania życia nowym użytkownikom
-
11 lat temu
|
+1 |
zorija - jeszcze raz do otusa: wiesz,masz całkowitą rację z tą aktywnością na forum - chyba faktycznie zmalała co mnie martwi - bo zawsze zaczynam naukę od przeczytania wątków na forum -to znakomicie odpręża- a mnóstwo można się dowiedzieć- kiedyś nawet pisałam,że takiego forum nie ma na żadnej innej platformie językowej - a może właśnie o to chodzi ,żeby było tak samo jak gdzie indziej?
-
11 lat temu
|
+2 |
Otus - Zgadzam się. Poprzednia wersja forum idealnie spełniała swoje zadania i dzięki niej wiele się dowiedziałem. Teraz informacji muszę szukać na innych stronach. Miejmy nadzieję, że wróci kiedyś stare, dobre forum. Nie zdziwię się jednak jak kiedyś zlikwidują forum.
-
11 lat temu
|
+2 |
knorwid - @zorija - Twój wątek nie zniknął - jest w Sugestiach, tyle że w Odrzuconych.
https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/336857-przywrocenie_poprzedniej_funkcji_wyswietlania_listy_moich_testow.html? Pozdrowienia! - 11 lat temu |
+4 |
knorwid - Nie ma za co. Ja w Celach ustawiłem sobie widoczne Testy i dzięki temu z głównej strony profilu klikam w Testy (w tygodniowym planie nauki) - zawsze to jakiś skrót ;)
-
11 lat temu
|
+3 |
rupcio |
Auxili - Widzę,że ktoś ma taką samą opinie jak ja o nowym wyglądzie. Co zmiana to forum gorzej wygląda, mnie się 'podoba' pozostawiony w 1/4 pusty pasek i przy tym pościskane opcje. Serwis nie jest wielce skomplikowany żeby nowi się gubili, wystarczy przez kilka dni otworzyć wszystkie zakładki żeby znać na pamięć co gdzie jest.Na pewno dobre by było gdyby każdy sam mógł sobie zachaczyć co tam chce mieć,ale to mało realne. Teraz na forum jak będzie pisać 5 osób to będzie dobrze
-
11 lat temu
|
+4 |
knorwid - @Auxili - myślę,że nazwa Pytania na COŚ w czym są Pytania,Nagrania,Teksty,Forum oraz Sugestie - jest po prostu nietrafiona. Ja bym zrobił Forum i tam możliwość zakładania wątków jako pyt.językowe (zmniejszenie ilości kategorii np. na: Język Ang., Pyt.Techn.) i tzw. Hydepark/Forum oraz Sugestie). Wszak to wszystko to wpisy 'publiczne', więc nazwa Forum byłaby chyba(?) lepsza.
Narażę się paru osobom, ale ja wywaliłbym z tej belki Powtórki, skoro są po prawej u góry obok 'wyloguj' ;) Rozumiem chęć scalania górnego paska, jednak można to uczynić bardziej czytelnym, np. Statystyki dałbym 2 miejsca dalej, za elementami ściśle zw. z Nauką, ale może i przeze mnie przemawia przyzwyczajenie... - 11 lat temu |
+4 |
knorwid - Muszę popracować nad zwięzłością, bo się nie mieszczę ;)
Jestem pewien, że zdecydowanie częściej wszyscy korzystali z usuniętych z belki Testów i Forum niż z Egzaminów (nie wiem czy muszą być na głównej belce, skoro chce się ją 'czyścić'?). Dobrego dnia dla Wszystkich Forumowiczów! - 11 lat temu |
+5 |
futbolowa |
japonskiwachlarz |
knorwid - Dobrym pomysłem są tutoriale w Pomocy - na samym dole!
Dla Nowych rewelacja. https://www.etutor.pl/pomoc/ - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+2 |
Otus |
japonskiwachlarz |
Otus |
rupcio |
ipon |
zorija - iponek - pamiętasz założyłaś niegdyś taki wątek:"Szkoda,ze nie ma klimatustarego forum"?- trochę tam ponarzekaliśmy (z nieodżałowanym Zenstefem włącznie) - otrzymaliśmy taką odpowiedż:"
Stare forum musiało zostać wycofane ze względów technicznych - wprowadziliśmy modyfikacje, które spowodowały, że stary skrypt forum przestał być kompatybilny z naszym kodem. Zdecydowaliśmy się więc ujednolicić interfejs i zintegrować forum z modułem pytań językowych, który został w całości napisany przez nas. Dzięki temu zniknął całkowicie problem kompatybilności i zostało zagwarantowane stabilne działanie forum. - 2 lata temu"- i teraz się pytam : jak z tym zagwarantowaniem stabilności forum? - 11 lat temu |
+2 |
japonskiwachlarz - @zorija, stabilność została zagwarantowana z programistycznego punktu widzenia :)
-
11 lat temu
|
|
ipon - zorija człowiek to taka istota,że jak mu coś mile zapadnie w pamięci i sercu to żaden programista Tutora tego nie zmieni.Może sobie stabilizować i co tam jeszcze chce .Jedno jest pewne klimat forum nadaje i mocno trzyma w garści Tutor my jesteśmy tutaj tylko od sprzątania parafrazując znane powiedzenie.
-
11 lat temu
|
+2 |
Danny373 |
ipon |
rupcio - Tak samo postępuje "nasz" rząd z obywatelami czy raczej "poddanymi:) Chodzi o to byśmy niepomyśleli, że oni są tu dla nas;)
-
11 lat temu
|
+4 |
futbolowa |
rupcio |
Otus |
knorwid - Nie widzę tego przejścia do Forum - pomożesz? Chyba, że było chwilowo.
Też nie widzę sensu usuwania liczby powtórek stamtąd gdzie były dotychczas. Miejsca tam dość. Nowa czcionka nie tylko na forum. Widzę też pozytywne zmiany w raportach miesięcznych (dziękuję @eT!) oraz dodatkowy cel nauki do ustawienia :) Są też zmiany na gł. stronie profilu (fb bym dał niżej a Znajomych wyżej, przynajmniej tę szóstkę z nich bym widział od razu - ale to pewnie na każdym ekranie i rozdzielczości inaczej wygląda). I te Egzaminy bym wyrzucił (może do Cwiczeń?). Wakacje, a tu wciąż zmiany. Nie wszystko dla mnie na plus, jednak doceniam wkładaną pracę! - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+3 |
knorwid - Ale to już tak było parę dni wcześniej, pisałem o tym kilka dni temu pod postem "rupcia". Myślałem, że coś bardziej bezpośredniego się pojawiło. Pozdrawiam w ten upał!
-
11 lat temu
|
+3 |
Otus - Hm, kiedy zakładałem temat to chyba tego nie było, bo usilnie szukałem na pasku czegoś, co zaprowadziłoby mnie na forum, a w pytania zapewne bym kliknął. I wolny pasek był chyba szerszy. Może nazwa faktycznie nietrafiona, ale rozumiem, że pytania językowe mają priorytet.
-
11 lat temu
|
|
knorwid - Trafiłem na Twój post 2 dni temu i wtedy było to jak jest, widać 3 dni temu było inaczej.
Kurcze, ciekawe ile dni minie, zanim przestanę lecieć kursorem w prawy górny róg by zrobić powtórki. Póki co mnie to w.. znaczy denerwuje. Czcionka (chyba Tahoma) jakoś też ;) P.S.) Dobrze, że zrezygnowano z Rekomendacji na głównej stronie profilu, mnie nie zdarzyło się z tego skorzystać. - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+3 |
Otus - Najlepiej mieć jedno okno w przeglądarce otwarte na powtórkach. :)
Pojawiła się informacja o edycji postów. Super. - 11 lat temu |
+2 |
knorwid - Na Profilu powtarza się 2 razy odnośnik do ustawień - jeden warto wyrzucić.
Kurcze @Otus, chyba mieliśmy dotąd inne wersje, bo info o edycji postów miałem już ... dość długo. Hm... Tak, będę musiał otwierać osobną zakładkę na powtórki. Dobrego popołudnia! - 11 lat temu |
+2 |
Otus - Haha, możliwe, że faktycznie nie zauważyłem, ale jak już pisałem forum w obecnej formie bardzo źle mi się czyta i wszystko mi się zlewa. Grunt, że jest :) W takie dni jak ten życzy się chłodnego popołudnia. :D
-
11 lat temu
|
+1 |
knorwid - Wierz mi, znam takich, którzy wcale nie narzekają na ten upał. Nie należę do nich. 'Dobre' było bardziej uniwersalne :p
(Dla mnie za dużo jest przyklejonych wątków - 3 widoczne by wystarczyły.) - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+2 |