ZALOGUJ SIĘ

Pytanie do Tutora i tutorowiczów proszę o wnikliwą analizę

zmodyfikowany: 12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Daję odpowiedż na zadane pytanie staram się jak mogę, aby odpowiedż usatysfakcjonowała zadającego pytanie.Nie wiem dlaczego po plusującej akceptacji na moją odpowiedż mam minusa od kogoś anonimowego.Zgłaszam postulat ,aby każda minusowana odpowiedż była przez minusującego uzasadniona ,jesli nie ma uzasadnienia minus nie działa.Wkurzają mnie ci totalnie zaciekli minusujący czy nie pora Drogi Tutorze wprowadzić jakiś ład w minusach?Niby się nie znamy ale jakieś animozje deprecjonują moją wiedzę i moje starania pomożenia komuś ,kto o pomoc prosi.Nie chcecie Tutorze ujawniać minusujących postwcie jakieś kryterium ,niech minusujący poda dlaczego stawia minusa.Na stronie pytania padają super pytania czytam je a czasami udzielam odpowiedzi .Zajmuje mi to jakiś okres czasu ,sama przy okazji z tego forum wiele się nauczyłam .Każda udzielona odpowiedż zabiera mi jakiś czas i dlatego nie godzę się z tym,że ktoś kto mnie nie zna a nie lubi mnie zaocznie będzie mnie minusował.Wiem ,że inni Tutorowicze tez mają takich super minus wielbicieli.Proszę o pomoc zróbmy coś z tym.
ipon

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Też często nie rozumiem minusowania. Przecież jest tak jak Mira mówi, każdy kto udziela odpowiedzi chce pomóc, a tu nagle otrzymuje minus. To przecież bez sensu. Opcja proponowana przez Mirę - uzasadniać minus, jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Popieram i pozdrawiam
A
anialew
Gość - Uzasadnienie anonimowe stworzy absurdy, no bo jak oceniać uzasadnienie? Jeden napisze coś co ma sens a inny coś bez sensu i co dalej? Zatrudnić cenzora? Natomiast logo pod uzasadnieniem, to wystarczy samo logo przy minusie, co może doprowadzić do rewanżu ale też zanim ktoś postawi minus to się chwilę zastanowi czy warto. - 12 lat temu
ipon - logo wystarczyłoby w zupełności , poprawiłoby sytuację znakomicie. - 12 lat temu

Witam, na etutor jest coraz więcej użytkowników w różnym wieku i o różnych poglądach. Ja osobiście jak zauważam minus przy sensownej odpowiedzi, to daję obowiązkowo plus w celu eliminacji minusa. Nie likwiduje to problemu ale częściowo go zmniejsza. Może warto podnieść granicę ilości punktów upoważniających do minusowania?

Pozdrawiam.
?
Gość
ipon - ja robię tak samo - 12 lat temu

Witam jestem w tej chwili na początku poziomu A2 od paru dnie odważyłem się wysłać parę wypracowań czekają na pomoc bardziej doświadczonych w grupie i moje wypociny zostały poprawione, dziękuję za każdą uwagę bo czytając korektę szybciej zapamiętuję zwrot cz gramatykę. Jednocześnie odważyłem się skorygować proste wypowiedzi na moim poziomie ( oczywiście poprawiam tylko tam gzie jestem pewny ) i dopiero teraz zrozumiałem jak ciężko jest to robić i ile zajmuje czasu. Może w ogóle przyznawać minusy tylko za złośliwe i błędne wypowiedzi, oczywiście po wyłuszczeniu błędu - przynajmniej wszyscy zapamiętają zdarzenie i przy okazji nauczą się czegoś nowego z angielskiego. Pozdrowienia dla wszystkich
J
jozek58
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
ssunnydayss1 - Milo czytac, ze ktos docenia czyjes starania. Osobiscie staram sie pomoc 'mlodszym' etutorowiczom, jak tylko mam na to czas. Szczegolnie lubie poprawiac nagrania, wiec zapraszam do nagrywania sie, wciaz niewiele osob ma odwage nagrac sie.
Do czego zmierzam? zauwazylam, ze niewiele osob daje plusy za moje poprawiny tekstow i nie sadze, by to robili, bo zle poprawiam. Podkreslam, ze nie chodzi mi tu o tego 'plusa' jako plusa by je nabijac. Poprzez klikniecie na 'plusa' czy chociazby odpisanie 'dzieki' wiem, ze moje wypociny nie poszly na marne, i ze ktos to czyta. Puenta, nie otrzymanie zadnej odpowiedzi od delikwenta troche mnie zniecheca do kontynuowania poprawiania tejze osobie .
- 12 lat temu
DAD - @ssunnydayss1

Coś w tym jest. Ja po dwóch pracach sprawdzonych, bez jakiejkolwiek reakcji autora, nie sprawdzam już jego nagrań. Nie chce mi sie marnowac czasu dla kogoś kto prawdopodobnie nawet nie zerknął na korekte do nagrania. Mimo wszystko, traktuje to także jako element moich powtórek.
- 12 lat temu
ssunnydayss1 - Tak jak jozek58 wspomnial, sprawdzanie nagran czy wypracowac zajmuje troche czasu. Czasem, jak mnie wena napadnie, sprawdzam jedno po drugim i nawet sie nie obejrze jak juz godzina minela. W sumie pomagamy komus (tak mi sie wydaje) a i nikt nam za to nie placi 600zl za pol roku :)
Moze powinnismy umiescic to w glownym watku, by wszyscy przeczytali :)
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu