mniszka |
quantum137 |
quantum137 - Nie ma za co, to tylko takie szybkie przemyślenia bez żadnej głębi.
Hipoteza jak hipoteza, trzeba się uczyć i tyle:D W ogóle sie nie przejmować trudami, tylko je powoli pokonywać - ot cała filozofia:) Nieprzekraczalne bariery zostawić nieprzekraczalnymi, bo jeśli ktoś ma marzenie typu: Pokonać Usaina o sekundę na 100m, to sorki ale nie uda mu się to chociażby nie wiem jak by sie starał... - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+5 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
violino |
anialew - Bardzo ciekawe. Mózg dziecka to "czysta, otwarta karta", ciekawe kiedy zamykają się w nim (niestety)te i inne predyspozycje no i jak te "ścieżki" pozostawić otwartymi.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+1 |
violino - Myślę, że natura tak nas zaprogramowała, że w sposób naturalny nie da się tych ścieżek zostawić całkowicie otwartych. Młode - czy to człowiek, czy inny gatunek - musi się szybko nauczyć podstaw funkcjonowania (chodzenie, mówienie), potem siły przenoszone są w inne rejony.
Niemniej z tego filmu jeszcze jedno mnie zainteresowało: w nauce języka nic nie zastąpi kontaktu z żywą osobą. Myślę, że dorosłych też się to tyczy. - 12 lat temu |
|
bird |
proszę wyjąsnić mi jak skonstruowac dwa rodzaje zdań:
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków