ZALOGUJ SIĘ

I want to visit a beautiful places in London

zmodyfikowany: 14 lat temu
Pytanie kieruję do nauczycieli e-tutor.

------------------------------------------------------------

Jako, że zostałem zjechany za poprawienie zdania:

'I want to visit a beautiful places in London.'
na zdanie:
'I want to visit beautiful places in London.'

Mam pytanie do e-tutor czy moja poprawka jest poprawna.
Jeśli nie jest to bardzo przepraszam i poprawię swój wpis.
Jeśli poprawka jest poprawna to proszę o wyjaśnienie mi dlaczego część użytkowników czerpie przyjemność z bezpodstawnego krytykowania i szukania dziury w całym.

Dlaczego jestem atakowany na Waszym portalu przez swego rodzaju 'użytkowników wszystkomogących'?

Pozdrawiam serdecznie.
quantum137
maciusio - Jak dla mnie Twoja wersja zdania jest poprawna. Przecież nie mówimy 'a places' tylko 'places'. - 14 lat temu
agatha_83 - Mysle ze kazdy choc troche obeznany z angielskim zgodzi sie z Quantum. - 14 lat temu
dania57 - A ja myślę,że niepotrzebie sprawdzacie się nawzajem.Tyle tekstów jest do sprawdzenie.Roboty po pachy,a użytkownicy będą szcześliwi,że ktoś w ogóle chce przecytać ich prace.Nie traćcie bez sensu czasu i zapału. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
zenstef - A ja tylko chciałem coś sprawdzić ;)
Podjąłem kiedyś taką decyzję /wiesz o co chodzi Rafale ;) i tak myślę, że zrobiłem dobrze. No pewnie, że -beautiful places- bez przedimka -a-, bo przed l.mn. nie wstawia się -a-. A poszło tylko o przedimek, a ile można w życiu sprawdzić ;)
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
agatha_83 - A nie sadzisz ze to wszystko wprowadza niezdrowa atmosfere?Nie mowiac juz o tym ze osoba ktorej prace sprawdzano moze byc troche skolowana i juz w ogole nie wiedziec co jest poprawne a co bledne, no chyba ze wiedziala o calym "podstepie". - 14 lat temu
agatha_83 - Nie wiem o co poszlo miedzy Wami ale moze najlepiej o wszystkim zapomniec i wzajemnie korzystac ze swojej wiedzy?W koncu po to tu jestemy, pozdrawiam:) - 14 lat temu
zenstef - Ja tak sobię myślę- tamte dawne lepiej zakopać w dół ;) Ale sobie Rafale zapamiętaj do końca życia - wiemy o tym, że ktoś jest mądry. U owoców jest dojrzały-przedojrzały,
a dla ludzi jest podobnie z tą mądrością ;)
Mimo tego co było między nami- pozdrawiam ;)
- 14 lat temu
quantum137 - ok pozdrawiam wszystkich:) - 14 lat temu
TopMan - Nie jestem wprawdzie nauczycielm etutor,ale dalam Ci plusa.
Jesli jestes chociaz odrobine inteligentny,zrozumiesz i dasz mi wreszcie spokoj.
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
quantum137 - Dlaczego odbierasz moje poprawki jako atak. Uczę się języka sprawdzając poprawki innych/ szukając ich błędów/ błędów w diki itp. bo na takim jestem poziomie nauki angielskiego. Do tego nie lubię wprowadzania w błąd osób nieznających angielskiego więc robię to co uważam za konieczne. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
quantum137 - Jeszcze jedno, przeczytaj jeszcze raz co napisałaś wyżej 'Jesli jestes chociaz odrobine inteligentny,zrozumiesz i dasz mi wreszcie spokoj'. Teraz pomyśl jeszcze raz jak to brzmi i czy byś chciała żeby takim tonem zwracano się do Ciebie. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

'I want to visit beautiful places in London.' - to zdanie jest poprawne i Pana poprawka jest z pewnością odpowiednia.
paulina_r
quantum137 - Dziekuję za sprostowanie. - 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.