monika484p |
DAD |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
angelika1823 |
DAD - Wg mnie nie warto kasowac powtórek. Jak się zaznacza 4 przy danym słowie, to powtórki pojawiają się rzadziej i rzadziej... nawet w cyklu kilku letnim :)
-
12 lat temu
|
+4 |
monika484p - Dziękuję za pożyteczną radę, bo już zwątpiłam który sposób będzie efektywniejszy :) Cały czas myślałam o opanowaniu materiału z jednej lekcji, ale cały czas dochodzą kolejne elementy. Oczywiście uczę się systematycznie, a ilość słów jest praktycznie niezmienna - nauczone usuwam, nowe dodaje (chodzi tu o ogólną liczbę sów dodanych, dzienne powtórki przerabiam w całości):)
pozdrawiam :) - 12 lat temu |
+2 |
piter_c - @DAD - w pełni się zgadzam. Algorytm powtórek opiera się o krzywą zapominania. Ja osobiście nie rozumiem co to znaczy "bardzo dobre opanowanie słówek". Jakie kryterium mam przyjąć, żeby to zmierzyć? Ja sporadycznie kasuję z powtórek słowa, i tylko takie co do których wiem, że będę je spotykał w życiu i będą mi się one przypominać.
-
12 lat temu
|
+3 |
chinyere |
monika484p - Co do nie usuwania słówek macie rację. Ostatnio zauważyłam, że słowa które dodałam do powtórek wieki temu i które już pamiętam, pojawiają mi się bardzo rzadko :)
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
Jak sprawdzić ilość słów dodanych do powtórek?
Dlaczego z dnia na dzień liczba elementów do powtórzenia zmalała z 60 do 4?
Co się stanie z moimi listami słówek gdy moja subskrypcja wygaśnie?
ustawiono ponownie wysoka powtarzalność słówek a jest za niska
Zniesienie limitu 90 dni w rozkładzie powtórek