Cześć,
w jaki sposób zmienić ilość powtarzanych słówek danego dnia? Aktualnie mam 1 powtórkę na dzień. Częstotliwość jest ustawiona na wysoką i nic się nie zmienia.
Cześć,
w jaki sposób zmienić ilość powtarzanych słówek danego dnia? Aktualnie mam 1 powtórkę na dzień. Częstotliwość jest ustawiona na wysoką i nic się nie zmienia.
gebi - Myślę, że po prostu musisz dodać sobie więcej słów do powtórek poprzez wykonywanie nowych lekcji czy dodawanie całych zwrotów "plusikiem". Ja często mam tyle powtórek, że nie mam kiedy wykonać nowej lekcji - co oczywiście nie jest dobre.
-
miesiąc temu
Dodać więcej elementów do systemu powtórek.
Ilość powtórek na dany dzień wyznacza algorytm, na podstawie ocen dotychczas wykonanych powtórek.
Użytkownik nie ma możliwości samodzielnego określenia ilości powtórek na dzień.
Jeżeli masz ustawioną częstotliwość na najwyższą można oceniać element na 2 zamiast 3, co dodatkowo zwiększy częstotliwość powtarzania w ramach standardowego procesu powtórek.
Dodatkowo istnieje możliwość skorzystania z powtórek specjalnych, które umożliwiają powtarzanie słówek z najniższą oceną niezależnie od wyznaczonej przez algorytm daty kolejnej powtórki.
Możesz też robić samemu więcej powtórek niż jest w dziennych po prostu jak skończą się dzienne to ,,powtórz nowe elementy" i niby ilość będzie taka ile masz wszystkich, więc nie będzie toku ,,powtarzania x słów do skutku" ale wtedy powtarzasz więcej słów i sam/sama kontrolujesz ile.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.