ZALOGUJ SIĘ

Wyszukiwarka lekcji na stronie

4 tygodnie temuostatnia aktywność: 2 tygodnie temu
Witam. Gdzie na platformie można znaleźć opcję wyszukiwania lekcji po słowach kluczowych?
M
Maggie01

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Wspomniana przez Ciebie opcja jest dostępna poprzez wyszukiwarkę “Szukaj w serwisie” – https://www.etutor.pl/search
Można ją znaleźć w taki sposób: Pomoc > przycisk Skontaktuj się z nami > Szukaj w serwisie.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor
dagk123 - Dobrze wiedzieć że serwis oferuje taką wyszukiwarkę, bo podejrzewam że 99% osób raczej nie wpadnie na to żeby szukać wyszukiwarki w dziale "Skontaktuj się z nami". Etutor chyba za punkt honoru stawia sobie schowanie istotnych opcji w miejscach w których nikt ich nie znajdzie. Tak samo z kalendarzem, ostatnio chciałam ustawić sobie dni wolne i się poddałam, bo kalendarza nie znalazłam, takie opcje powinny być na wierzchu, a nie poukrywane za ścianą kilku odnośników. - 4 tygodnie temu
Konwalia-Majowa - Dagk123, o tym kalendarzu już wiele było na forum. Kiedyś był w statystykach, łatwo dostępny. Z jakichś powodów został schowany. - 4 tygodnie temu

Wszystko kiedyś było łatwiej znaleźć. to co teraz jest schowane (pomoc-kontakt-szukaj w serwerze) było w zakładce dzisiejszej "społeczność"-szukaj
kiedyś można było wpisać zagadnienie jakie Ciebie interesuje (np "must have done") klik i wyskakiwały tobie różne opcje w których mogłeś odpowiedź poszukać np słownik, lekcje,pytania , i strony etutor
Dlaczego nie jest jak było???
dania57
3 tygodnie temuzmieniany: 3 tygodnie temu

Przeprowadzone przez nas badania user experience potwierdziły, że funkcja 'Szukaj w serwisie' jest niszowa, co przypuszczaliśmy już patrząc po naszych danych statystycznych. Porządkując pozycje w bocznym menu zdecydowaliśmy się ją przenieść w inne miejsce, ale wciąż dostępne dla wszystkich Użytkowników zarówno korzystających z przeglądarki jak i aplikacji - "Kontakt".
Nie jesteśmy w stanie wyświetlać wszystkich naszych funkcji na poziomie takiej samej widoczności - po prostu mamy ich za dużo. Dlatego cały czas trzymamy rękę na pulsie i wyciągamy te kluczowe.
Natomiast kalendarz powtórek znajdziecie wchodząc w Menu > Ustawienia konta > Ustawienia powtórek lub Powtórki > Więcej > Ustawienia powtórek - https://www.etutor.pl/repetitions/repetitions-calendar
adrianna.wu
Pracownik eTutor
dagk123 - Naprawdę uważacie że w natłoku codziennych obowiązków ludzie będą jeszcze siedzieć i uczyć się na pamięć tego całego drzewka jak dojść do kalendarza? Niezrozumiałe jest dla mnie to że na stronie głównej znalazło się miejsce na ten cały kalendarz z kropkami który do niczego nie służy, ale zabrakło miejsca choćby i na sam link do kalendarza powtórek. Raczej bardziej istotną informacją jest to ile powtórek jest planowanych na kolejne dni, żeby móc w porę zareagować jeśli ich ilość zaczyna przytłaczać, niż to w które dni w poprzednich tygodniach zrobiło się wszystkie powtórki a w które nie. - 3 tygodnie temu zmieniany: 3 tygodnie temu
dagk123 - Może ludzie nie korzystali z wyszukiwarki w serwisie, bo o jej istnieniu nie wiedzieli? Skoro serwis umożliwia wyszukiwanie słów kluczowych w lekcjach, to taka wyszukiwarka powinna się znajdować w dziale z lekcjami, a nie być ukryta gdzieś w menu. Już wcześniej etutor nie był jakoś szczególnie intuicyjny, ale po tych zmianach z interfejsem pozostaje się tylko złapać za głowę. Kolejne funkcje są ukrywane w dziwnych miejscach albo całkowicie usuwane, raczej nie tędy droga. - 3 tygodnie temu
dania57 - teraz będzie jeszcze rzadziej używana, bo tylko "starzy użytkownicy pamiętają że coś takiego było, tylko gdzie??
Ja kilkakrotnie potrzebowałam i szukałam.... i pogodziłam się, że tej zakładki nie ma, ale że tam się schowała.....
to tylko dla wtajemniczonych ?...
Ale dzięki, za to że jednak jest!!! Mam nadzieję że tak pozostanie na zawsze
- 3 tygodnie temu

W ramach wyszukiwarki można przeszukiwać nie tylko Lekcje, a również Słownik, Listy słówek, Elementy w powtórkach, Pytania językowe (w ramach Społeczności), Użytkownicy, Strony eTutor. W tej sytuacji umieszczenie wyszukiwarki w Lekcjach nie jest do końca właściwym miejscem.
Przykro nam, że ostatnie zmiany wywołują w Was negatywne emocje 😞 Każdy ma inne preferencje, jednak nie mamy możliwości spersonalizować widoków dla każdego z Użytkowników z osobna. Staramy się rozwijać platformę mając na celu znaleźć takie rozwiązania, które zadowolą największą grupę Użytkowników.
adrianna.wu
Pracownik eTutor