esterka |
P | p-o-l-a |
p-o-l-a - Zawsze się z Tobę porównywałam i w lekcjach deptałam Ci po piętach :) Teraz już nie sprawdzę gdzie jesteś- z zazdrości :) Ja mam teraz taki nawał pracy, że angielski musiałam ograniczyć do minimum i strasznie cierpię z tego powodu.
-
13 lat temu
|
+3 |
esterka - Wstaję o 5 rano, żeby zrobić powtórki, w zasadzie większą część. Wieczór to nie moja pora aktywności. W dzień nie bardzo mam czas (praca zawodowa + działka 1500 m). Lubię się uczyć, ale powoli zaczynam się czuć jak etutorowy głupek. Poważnie.
Dzięki za wpis :) - 13 lat temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Cork University,
https://www.google.com/search?source=ig&hl=en&rlz=1G1TSEH_ENPL436&=&q=cork+university&oq=cork+university&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=igoogle.3...952.9628.0.10313.15.2.0.0.0.0.86.169.2.2.0...0.0.AT6VCGArOEE ------------------------------------------------------ Naszym polskim, wielkim światem są również Targi w Poznaniu, sprawdź tam TWÓJ English, http://www.mtp.pl/all/pl/Targi/targi_w_polsce/kalendarium_targow_w_polsce/najblizsze_targi/ A podróże kształcą ! In English. Pozdrawiam. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
Bilberry |
piter_c |
absolwentka |
zorija |
esterka - Twoja rada jest kapitalna! Że też nie wpadłam na ten pomysł - próbowałam podcasty podczas jazdy do pracy, jednak stawałam się niebezpiecznym kierowcą. Bardzo lubię listen-to-english. Tych drugich podcastów nie znam. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
-
13 lat temu
|
+2 |
ciasteczka - Popieram pomysł Zoriji.Ja również słucham podcastów podczas prac w ogródku czy w domu np. gdy prasuję.Ostatnio nawet nie mam czasu na powtórki,naukę,ale zawsze mam przy sobie mp4 z podcastami.Gdyby nie to małe urządzenie czasami nie miałabym w ogóle kontaktu z angielskim. Niestety przez to,że wpadłam w pułapkę obowiązków,których wzięłam na siebie więcej niż potrafię udźwignąć - uczę się nie systematycznie,ale staram się każdą chwilę dobrze wykorzystać.
-
13 lat temu
|
+1 |
ciasteczka - Piszesz,że wieczorami nie masz siły na naukę-myślę,że wiele osób ma podobnie. To dobrze,że poznałaś swój organizm i swoje możliwości.Staraj się dopasować styl nauki do swoich możliwości i nie przesadzać np. z powtórkami.Przez takie obciążenie stracisz wiarę w sens nauki, a przede wszystkim radość z niej.
-
13 lat temu
|
+1 |
ciasteczka - Spróbuj znaleźć coś w angielskim co Ci najbardziej sprawia przyjemność i w ciężkich momentach robić tylko to co lubisz np. słuchać muzyki lub oglądać ulubione filmy w wersji oryginalnej. Trzymam za Ciebie kciuki i na prawdę podziwiam zapał i zaangażowanie!Jestem z Tobą:)
-
13 lat temu
|
+1 |
esterka |
mjosek - Po prostu nie poddawaj się i nie zrażaj się :) i ja znam takie uczucie kiedy przychodzi taki dzień po co to wszystko uczę i wysilam j.angielski.Moja rada po prostu zrób przerwę na kilka dni i a potem wróć do nauki z wielkim zapałem :).
Good luck! - 13 lat temu |
+3 |
Wiesia55 - hej :) czasem częściej, niż rzadko zadaję sobie pytanie o sens tego, co robię, myślę, w co jestem zaangażowana sercem, bo bez niego to nijak:) Jeśli chodzi o język angielski, to raczej fanaberia, niż przymus. Podchodzę do nauki tutaj zdystansowana - nie muszę być najlepsza, nie za bardzo interesuje mnie zdanie nauczycieli. Jestem jaka jestem, a że jestem Polką, to angielski potrzebny tylko do rozumienia słów, które ktoś do nas mówi, bo nie zechciał się nauczyć języka polskiego. Przecież nie musi :) ja też nie muszę, ale fajnie jest rozumieć, co anglojęzyczni mówią o nas, kiedy wydaje im się, że nie rozumiemy ;) Pozdrawiam.
-
12 lat temu
|
+2 |
dptasz |
grupa eTutor Polska zaprasza do nauki na freerice.com- wątek mobilizacyjny
Nie posiadałabym się ze szczęścia, gdybym potrafiła mówić "po etutorowemu" :) - 13 lat temu
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
http://www.youtube.com/watch?v=q36aI0s9hjg&feature=fvwrel - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu