I | ifoma |
I | ifoma |
quantum137 |
ifoma - Quantum szybki jestes :D no masz racje, jak ktos chce to oszuka, ale przy minimalnej wierze w ludzka uczciwosc mozna by zaryzykowac ;) i jezeli ktos bedzie gotowy zmarnotrawic czas dla uzyskania darmowego tygodnia w serwisie to znaczy ze naprawde ma parcie na nauke(w eTutorze) wiec za samo poswiecenie mu sie nalezy :D a tak serio to moze rozwiazaniem byloby wprowadzenie limitu, np jedna osoba moze taki dostep uzyskac raz na miesiac, dwa, no nie wiem...
ps. dlaczego juz z nami nie zbierasz? :( - 12 lat temu |
+3 |
quantum137 - 1. A może taki klikacz chce pomóc innym i klika jak szalony, de facto to najlepszy sposób (nie używając programów) by nakarmić biednych...
2. dlaczego ma być taki limit? Przecież on ograniczy wtedy osoby z wielka wiedzą i sporym zapasem czasu i chęci... Według mnie pomysł chybiony, sorki, takie jest moje zdanie. Pozdro! - 12 lat temu |
+6 |
Dex92 - Albo moze wprowadzic cos takiego do eTutora do zakladki cwiczenia ? A co do Twojej propozycji o przedluzeniu abonamentu i tego ze mozna klikac byle co to lepiej bylo by np nie za ilosc zebranych ziarenek ryzu ale np za ilosc poprawnych odpowiedzi z rzedu, co bylo by trudne, gdyz slowka robia sie bardzo trudne na wyzszych poziomach. Wtedy nie bedzie to wygladalo ze klika sie byle co. A co do klikania reset, zeby zaczac od pierszego poziomu to slowka na ktore wybralismy zla odpowiedz dalej sie beda pojawiac. Przykladowo wez poziom 60 powybieraj kilka zle i daj reset. Slowka z poziomu 60 ktore zaznaczyles zle pojawia sie na poziomie 1.
-
12 lat temu
|
|
quantum137 - Mi sie wydaje, że nie wszyscy tutaj wiedzą jak działa tamta strona.
Zapoznajcie się z nia proszę, bo ta rozmowa schodzi na manowce i piszecie trzy po trzy... > ale np za ilosc poprawnych odpowiedzi z rzedu A kto to zmierzy...? > Slowka z poziomu 60 ktore zaznaczyles zle pojawia sie na poziomie 1 Nie to jest sednem sprawy... ech - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
ifoma - nie widze zeby ktos tu pisal trzy po trzy... kto jak kto ale Dex raczej wie jak dziala strona... nie podoba Ci sie idea i temat to po prostu nie pisz i nie demotywuj innych, niech sie administracja odniesie do tematu jesli chodzi o przedluzanie abonamentu . daj z siebie jakis pomysl a nie tylko wylapujesz to co Ci sie nie podoba w sugestiach innych. strasznie mnie to denerwuje, najlatwiej jest krytykowac a trudniej dac cos od siebie
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+3 |
bird - Wybaczmy Rafałowi, że zamiast zebrać parę misek ryżu woli ten czas poświęcić na kolejne szukanie dziury w całym.
http://www.youtube.com/watch?v=QIM_UuQ0fY0 - 12 lat temu |
+1 |
quantum137 - Koleżanko, jeżeli już piszesz o dawaniu coś od siebie, to kierujesz to pod złym adresem, ale ja już się w tym temacie nie będę wypowiadał.
PS. ech Malwino, gdyby było tu więcej osób takich jak Ty to portal zyskałby na jakości. Ja tylko napisałem to co myślę i zawsze przyjmę sensowną krytykę swoich wypowiedzi, tych natomiast bezpodstawnych nie akceptuję. Serdecznie pozdrawiam zwłaszcza Ciebie! - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+8 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
I | ifoma |
I | ifoma |
absolwentka - No i super;) Byle tak dalej!
>edit: Jedno pytanko;) Gdzie sprawdzasz miejsce w rankingu? Wertujesz po tabelce grup? - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
ifoma - tak, w tabelkach :) troche intuicyjnie, zeby sie nie naszukac wklejam w pasek link http://freerice.com/groups?page=58 i zmieniam numerek na koncu z 59 na 58 itd na coraz mniejszy bo powoli idziemy do przodu:) pozdro
ps. juz 701. pozycja - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
chinyere - glownie dzieki Tobie:) gdyby wszyscy byli tak aktywni to juz bysmy byli w pierwszej dziesiatce :) pozdrawiam
-
12 lat temu
|
+3 |
absolwentka - Idziemy do przodu;)
Miałam po prostu więcej czasu ostatnio, ale się skończyło. Wystarczyłoby, aby każdy po 1 tys. dziennie robił. 1 000 x 29 osób = 29 000 29 000 x 30 = 870 000 870 000 x 12 = 10 440 000 Jeżeli dobrze policzyłam;) Ale nic na siłę. Pozdrawiam! >P.S. Dzięki Quantum;) Coś mi za dużo było,ale wstyd;/ - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
|
quantum137 - Niestety policzyłaś źle...
Założenia: - 1 osoba zbiera 1000 punktów dziennie - jest 29 osób 1 dzień - 29 000 punktów 1 rok - 29 000 x 365 = 10 585 000 punktów To co przedstawiłaś obrazuje 30 lat, gdyż dwukrotnie uwzględniasz miesiąc (drugia i trzecia kalkulacja) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
DAD - Że też ci się chciało obliczac :P
Przy okazji... jakoś chyba się przyzwyczailem do tego awatara co masz teraz. Cos mi w tym Twoim misiu nie pasowało, nie przystoiło :D pozdro - 12 lat temu |
+1 |
quantum137 - ...:p hehehe
Co do obrazków to w sumie miałem ich kilka a najdłużej smoka:D - 12 lat temu |
+4 |
chinyere - tez zwrocilam uwage na tego misia :D
502. miejsce!!!!!!! :) gdyby Quantum z nami regularnie zbieral to od razu by inaczej szlo, no ale... :] ciesze sie ze watek zyje ps. jakie macie pomysly na zmotywowanie ludzi do zbierania? obserwuje grupe ronda mma, niezle zasuwaja... pozdrawiam ryzomaniakow - 12 lat temu |
+2 |
quantum137 - Wiesz, chętnie bym tam spędzał więcej czasu ale wolę tutorka bo prawda jest taka, że priorytetem dla mnie jest opanowanie języka a nie zbieranie ryżu... jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało:D
-
12 lat temu
|
+4 |
beztalencie - Podpisuję się pod tym, co napisałeś, aczkolwiek z bólem serca. Angielski to dla mnie konieczność, moje "być czy nie być" w firmie, która na stare lata daje mi na chlebek. Zdecydowanie bardziej wolałabym uczyć się "z miłości do języka" bądź dla wyższych celów (jak w temacie) a nie z konieczności zapewnienia sobie i rodzinie bytu. A doba niestety, z wiekiem, coraz krótsza...
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
|
beztalencie - ...ale i tempo działania wolniejsze...zanim wstanę...zanim się rozprostuję...zanim cokolwiek innego;) strasznie dużo czasu to "zanim" pochłania;P
-
12 lat temu
|
|
chinyere - zgadzam sie calkowicie, samo zbieranie dla zbierania to naprawde bylaby strata czasa bo jednak przelicznik czasu na ziarenka dosc kiepsko sie kalkuluje. ale jesli sie siedzi na english vocabulary to nie uwazam czasu za zmarnowany. slowka naprawde zostaja w glowie i sa na wysokim poziomie. a w polaczeniu z dodawaniem ich do powtorek mysle ze ma sens. nie sadzicie?
-
12 lat temu
|
+3 |
quantum137 - Ma to sens do pewnego miejsca, nie ma sensu dodawać sobie 200 czy 300 bardzo trudnych słów, do których dodatkowo nie ma zdań w diki...
Można natomiast sobie powtarzać w kółko prostsze słowa resetując quiz, np. po osiągnięciu 10 poziomu. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
beztalencie - Mój angielski jest jeszcze na tyle kiepski, że muszę dość często resetować. Nie znam znaczenia słów, nie wspominając już o dobraniu synonimów. Ale walczę. Walczę z lenistwem, coraz słabszą pamięcią, brakiem czasu i z niewiarą we własne możliwości:) Kto wie...może kiedyś i ja będę ryżu potrzebować...
-
12 lat temu
|
|
serbio |
absolwentka - Mi też nie doliczało i dlatego wchodzę na grupę i tam przyciskam "play". Pozdrawiam!
-
12 lat temu
|
+2 |
I | ifoma |
I | ifoma |
quantum137 - Bardzo poruszający post... a zdjęcia jakie zobaczyłem wprawiły mnie w osłupienie!
Twoje ziarenka powinny być zbierane do woreczków w kształcie serduszka. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+4 |
ifoma - az nie chce sie wierzyc ze to realne zdjecia prawda :( ale cieszy to ze ludzie nie sa wobec tego obojetni. dzięki Wam:)
-
12 lat temu
|
+3 |
chinyere |
chinyere |
piter_c |
piter_c |
absolwentka |
bird |
chinyere |
bird - Hm, nie przyszło mi do głowy, że niektórzy, aby pomóc potrzebują wsparcia. Paradoks :)
-
12 lat temu
|
+1 |
sylwan0 |
futbolowa |
agnieszka94 |
FreeRice podaje, że 1g=48 ziarenek, a więc 1 woreczek ryżu (100g)=4800 ziarenek.
PS. Gdzie ziarno tam i bird ;) - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu