Katuszka |
piotr.grela |
Katuszka - Oooo to bardzo fajnie. A słuchasz w jezyku obcym czy po polsku? W tych podcastach są nastawieni pozytywnie na AI, czy poruszają obie strony medalu?
-
5 miesięcy temu
|
+2 |
piotr.grela - W języku angielskim, czasami w języku rosyjskim... Chińczycy bardzo szybko rozwijają się w AI, szkoda, że nie znam języka chińskiego...
Ważne jest abyśmy słuchali i oglądali to co nas interesuje, wtedy nauka języka obcego nie jest męcząca... Na początku nie zrażajcie się, że dużo nie rozumiecie, też tak miałem... Z czasem wszystko lub prawie wszystko będziecie rozumieli... Czasami trzeba się wsłuchać w tematykę. Parę dni temu byłem ze szwagrem w muzeum RAFu w Londynie. Tematyka samolotow bojowych wcale mnie nie interesuje ale po paru minutach zacząłem przewodnikowi zadawać pytania... - 5 miesięcy temu zmieniany: 5 miesięcy temu |
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
dhuode |
londynwarszawianka - “The Diary of CEO on YouTube about sugar".
Interesujace wywiady na rozne tematy na YouTube, ktore roznia sie od podcastow :) - 5 miesięcy temu zmieniany: 5 miesięcy temu |
+2 |
Katuszka - Tak, choć mi czasem ciężko jest zrozumieć co mówią, tym bardziej prowadzący.
Był też wywiad o tym, że do nowotworów prowadzi nadwyżka energii, czyli też jedzenie cukru, ale było tam tak wytłumaczone, że nie chodzi o samo jedzenie cukru, tylko o to, że doprowadzamy do niskiego poziomu cukru, a później jemy go za dużo, czyli chodzi głównie o takie mocne skoki cukru. I też, że to samo dotyczy gdy ktoś zje za dużo owoców czy wypije "zdrowy sok". - 5 miesięcy temu |
+2 |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪