patryktt21 |
absolwentka |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
Hermenegilda - > Sam mam często tak, że czytając angielski tekst, nawet dosyć trudny nie jestem w stanie podać tłumaczenia danego słowa na polski ale gdzieś podświadomie czuję znaczenie i rozumiem zdanie.
Chyba wszyscy mamy tak samo ;) - 13 lat temu |
+1 |
absolwentka - Zgadzam się, co do czytania. Ja w ten sposób nauczyłam się nawet tych idiomów i konstrukcji, których nie zamierzałam. Czasem nie mogę czegoś przetłumaczyć i grzebie w internecie, a gdy znajdę to zostaje mi w głowie na dobre;) Ostatni nabytek: out of nowhere;) Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
+1 |
patryktt21 |
GentleMick94 - No to rzeczywiście uczyłeś się nie efektywnie. Tak jak mówisz, zacznij uczyć się nowych słów na podstawie całych zdań, szybko zobaczysz efekty. Uczenie się po przez piosenki czy filmy również jest skuteczne, przynajmniej w moim przypadku. Na początek wybieraj łatwe piosenki by się nie zniechęcić, polecam tą stronę http://www.lyricstraining.com/ jako dodatkowy sposób na naukę angielskiego.
Powodzenia w nauce:) - 13 lat temu |
+2 |
Wampirka - Uwielbiam się uczyć z piosenek :D
Mam taki program w którym mam "karty" z fragmentami (wersami) piosenek, które działają podobnie jak tutejsze powtórki, tyle że zamiast lektora mam tam fragmenty nagrań tych piosenek :) Parę razy je prześpiewam i samo się uczy :) I mogę się z nich uczyć godzinami. - 13 lat temu |
|
absolwentka - Witaj, jestem ciekawa, co to za program. Ten o którym pisałaś przy okazji zmian na etutor czy jakiś inny? ;) Pozdrawiam!
-
13 lat temu
|
|
ciasteczka - Podpisuję się pod tym! Też chciała bym wiedzieć co to za program,bo często sięgam po piosenki jak już nie mam siły do normalnej nauki!
-
13 lat temu
|
|
absolwentka - Mam ten pogram;) Zainstalowałam go i nic poza tym. Chyba to się zmieni. Dzięki i pozdrawiam;)
-
13 lat temu
|
|
Wampirka |
Bilberry |
mjosek - Przede wszystkim trzeba symulować mózg na okrągło w j.angielskim aby trwale zapamiętać.
-
12 lat temu
|
|
Czy jest możliwość wydrukowania sobie fiszek z dodanymi do powtórek wyrażeniami?.
Jak dodać większą liczbę słówek do powtórek?
a potem zacznij dodawać mniej słówek=mniej codziennych powtórek, przerób je do końca, za parę godzin porób je w testach z "nowymi słówkami", albo z "trudnymi słówkami" i się nie przejmuj tym, że ciężko ci idzie. Z tymi słówkami to tak jest, że na początku ciężko wchodzą do głowy, a potem je się zna niewiadomo skąd. Ja też tak mam, a mimo tego jakimś cudem już prawie skończyłam listy z a2 ;) - 13 lat temu