piotr.grela |
K | Konwalia-Majowa |
piotr.grela - Zaleta Duolingo jest zmuszenie uczącego się do aktywnego pisania, mówienia.
Moim zdaniem ten program jest bardziej przyjazny dla początkującego uczącego się, jest jak wciąjąca gra. Dla mnie najważniejszą wadą jest syntetyczny amerykański akcent, brak kolokacji, brak możliwości dodawania notatek oraz to uczący się zaczyna tak mówić jak się pisze... Większość programów do nauki wielu jezykow trochę wstawiają manianę... - rok temu zmieniany: rok temu |
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
j_pawlowski |
piotr.grela - j_pawłowski jest bardzo ciekawe co piszesz będę musiał się temu przyjrzeć.
Nie spotkałem się z takim użyciem we wschodnim Londynie. Mój sąsiad z Somalii mówi: "I drink tea" kiedy pije teraz herbatę. Angielski jest dla niego drugim językiem to jest dla mnie OK. Nawet jak Omar mi powie: "I drink tea yesterday". Ja też go zrozumiem, że wczoraj pił herbatę. Do tej pory spotkałem się z zużyciem czasu Present Simple zamiast Present Continuous w napisach filmów, opwiadaniach, komentarzach, relacjach... Spotkałem się w paru książkach z zastosowaniem czasu Present Simple zamiast Past Simple w celu uproszczenia języka tak aby książki się lepiej czytały i sprzedawały. - rok temu zmieniany: rok temu |
+2 |
N | netis7 |
piotr.grela - Moim zdaniem Duolingo jest jak MCDonald jedzeniem ani to jedzenie ani zdrowe.
Opinie o Duolingo: https://youtu.be/osH28nnjf0Y Znalazłem jedną wielką zaletę w funkcjonalności programu Duolingo w porównaniu do Etutora. Brak jest stresu związanego z ilością powtórek na dany dzień. Wolałbym aby system mnie nie informował ile mam powtórek tylko jak fiszki z kartonika wypluwał mi je pokolej. - rok temu zmieniany: rok temu |
+1 |
piotr.grela - Tylko, że Etutor się nudzi po 10 minutach a jak moja żona ma powtórki punktowane po 40 punktów na Duolingo to sam jej pomagam aby była pierwsza w lidze :-)
-
rok temu
|
+2 |
j_pawlowski |