Nauka nie jedno ma imię - jak?
2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
Nauka nie jedno ma imię. Każda z osób może mieć swój własny styl nauki. Czytając różne teksty jestem zrozumieć B2, słuchać B1, natomiast mówiąc jeszcze niżej. W jaki sposób najlepiej się uczyć?
Rozpocząłem naukę od A1, bo są tam podstawy, których pewnie mi brakuje. Zastanawiam się jednak, jak najefektywniej przyswajać widzę, żeby mi została (czytam, słucham i jest OK, ale jakbym miał następnego dnia to powtórzyć - to jest problem!).
Dziękuję
Nauka nie jedno ma imię. Każda z osób może mieć swój własny styl nauki. Czytając różne teksty jestem zrozumieć B2, słuchać B1, natomiast mówiąc jeszcze niżej. W jaki sposób najlepiej się uczyć?
Rozpocząłem naukę od A1, bo są tam podstawy, których pewnie mi brakuje. Zastanawiam się jednak, jak najefektywniej przyswajać widzę, żeby mi została (czytam, słucham i jest OK, ale jakbym miał następnego dnia to powtórzyć - to jest problem!).
Dziękuję
Aby rozumieć mowę to potrzeba znajomości słówek i zwrotów, (bardzo dużej ilości zwrotów, często potocznych, slangu), zasad fonetyki i niezłej biegłości językowej.
Eutor jest takim narzędziem aby wbić te nam angielskie słowa i zwroty do naszej pamięci.
Marcin jesteś na dobrej drodze, wszystko przyjdzie z czasem i praktyką.
Oglądaj mądrze filmy, seriale, podcasty na YouTubie z napisami i powtarzaj na głos.
Znajdź sobie kogoś do konwersacji aby praktykować angielski. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.