P | Paulina.Bryla |
P | patryk.galazka |
Paulina.Bryla - Dziękuję ci za odpowiedź. Chciałam się spytać bo mam za niedługo egzaminy i chcę poćwiczyć to co najważniejsze do egzaminu.
-
3 lata temu
|
+1 |
londynwarszawianka - W pierwszej kolejnosci czasy:
1.Present Simple 2. Present Continuous 3. Past Simple 4. Past Continuous 5 Present Perfect 6. Future Simple Te czasy trzeba miec opanowane (6 najwazniejszych) i cwiczyc je w roznych testach codziennie. - 3 lata temu |
+1 |
londynwarszawianka - Nastepnie czasowniki:
1. czasownik to be 2. czasownik have/have got 3. czasowniki modalne; 4. konstrukcja 'going to be' 5. konstrukcja 'would like to' 6. konstrukcja 'let's' 7. konstrukcja there is/there are, there was/there were 8. Tryb rozkazyjacy 9. czasowniki regularne/nieregularne 10.czasowniki frazowe 11. czasowniki laczace sie czasownikiem w formie bezokolicznika lub ciaglej; I enjoy listening to music, I decided to invite her to my party. dalej pozostale czesci mowy; 12. rzeczowniki policzalne/niepoliczalne, takze uzycie; much/many/some/any z rzeczownikami, liczba mnoga regularna/nieregularna 13 .przymiotniki i ich stopniowanie regularne/nieregularne, takze z koncowkami -ed/-ing - 3 lata temu |
+1 |
londynwarszawianka - 14. przymiotniki dzierzawcze; This is my book.
15. przedimki (articles); nieokreslony, okreslony, zerowy 16. Zaimki osobowe (podmiot); I/you/she/they... 17. zaimki osobowe (dopelnienie); I like her. 18. zaimki dzierzawcze; my dog/mine 19. zaimki zwrotne; myself/yourself... 20. zaimki wskazujace; this is/that is, these are/those are 21. zaimki wzgledne; which/that/who/why/where 22. zaimki pytajace; who/what/why/where/when/which/how/whose/whom 23. zaimki nieokreslone; anyone/nobody/nothing/somebody 24 przyslowki i ich stopniowanie; as badly as, worse than, the simplest 25. przyslowki; too/enough 26. Przyimki; czasu,miejsca, ruchu, a takze przyczyny i sposobu 27. spojniki (linking words) - 3 lata temu |
|
londynwarszawianka - 28. Dopelniacz saksonski; Ann's dog
29. strona bierna (passive voice) 30. mowa zalezna (reported speech) 31. Liczebniki; glowne i porzadkowe 32. Slownictwo zwiazane z poziomem A1-A2 Gdzie to znalezc tutaj? Dzial Gramatyka, takze Slownictwo lub szukac w wybranych lekcjach, czyli opcja; Szukaj w serwisie. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.