S | sojeros |
paulina2701 |
sojeros - No właśnie.. dodanie 60 zdań (wydawały się bardzo proste!) było błędem:D Na koniec musiałem kłamać że umiem "(3) dobrze" :|
"Obecnie nauka całych zdań nie stanowi już dla mnie większego problemu" - po jakim czasie, jeśli mogę spytac?:P Jaki był Twój schemat uczenia się? Lekcje + gramatyka? Pozdrawiam i dzięki:) - 13 lat temu |
|
violino - NIE MUSISZ zrobić wszystkich powtórek jednego dnia, czyścić ich do zera. Nic się nie stanie, jak zostawisz je na następny dzień albo nawet kilka dni.
Ja mam w tej chwili ok. 500 powtórek (różnych, zdań i słówek) i nie próbuję ich na siłę przerobić w danym dniu. Nikt tu z karabinem nie wyjdzie i Cię nie odstrzeli za to;) - 13 lat temu |
|
sojeros - tak violino, wiem o tym:) chciałem po prostu zakończyć zdania żebym przypadkiem zapału do nauki nie stracił :]
.. a teraz poułland poułland:P - 13 lat temu |
|
paulina2701 - Sojeros, wszystko zależy od tego ile czasu możesz poświęcić na naukę. Nie powiem kiedy dokładnie nabrałam wprawy, bo ciężko to określić, ale sprawdziłam przed chwilą, że naukę tu rozpoczęłam 30 maja ubiegłego roku, ale oczywiście jeszcze nie planuję zakończenia edukacji :)
-
13 lat temu
|
|
paulina2701 - Staram się przerabiać po kolei lekcje, ale mam przeważnie zaległości w pisaniu wypracować i nagrywaniu czytanek, bo do tego potrzebuję spokoju. Gramatyka jest tam wpleciona, więc nie poświęcam jej jakiejś szczególnej uwagi.
- 13 lat temu |
|
paulina2701 - Violono ma rację, to bardzo ważne, żeby nie oszukiwać samego siebie- nie klikaj na 3 lub 4 jeśli czegoś nie potrafisz, bo zamiast powtarzać to częściej system "uznaje", że to umiesz i rzadziej Ci przypomina dane elementy.
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Czy zdanie : "I am unable to accurately estimate our arrival time" jest prawidlowo zbudowane?
Fiszki eTutor - czy to dobry sposób na wspomaganie procesu nauki?
Continuation, a continuation, a może the continuation na początku zdania?
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.