piotr.grela |
jerzy_pozoga |
piotr.grela - Nie znam się na akcentach amerykańskich ale mówi Mark Zuckerberg wymowa (ˈzʌkərbɜːrɡ/) mówi chyba akcentem atlantyckim, który nie jest tak mocny, twardy jak inne akcenty amerykańskie.
Szukałem informacji na ten temat i dowiedziałem się, że Mark Zuckerberg mówi po Chińsku. Moim zdaniem właśnie języka chińskiego i arabskiego oprócz języka angielskiego młodzi ludzie powinni się uczyć. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu |
+1 |
jerzy_pozoga - Hi Piotrze- dzięki za mini-komentarz. A ja z tego co się dowiedziałem od redaktora Cejrowskiego, to " zdolność do nauki jez. chińskiego mają dzieci do lat 6, ponieważ w tym okresie dojrzewania kształtują się struny głosowe". A ja " dinozaur" , staram się w angielskim i mam kłopoty.
-
3 lata temu
|
+1 |
piotr.grela - Ja też mam kłopoty z angielskim, nigdy nie będę mówił w tym języku jak moja córka :-)
Mieszkając w Polsce lepiej jest znać parę języków na poziomie B1-B2 niż jeden na poziomie C2. I jedna duża uwaga, nie spędzajcie ludzie tyle czasu na nauce gramatyki. Lepiej używać języka w praktyce czytając, oglądając to co nas interesuje. - 3 lata temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.