ZALOGUJ SIĘ

How the Metaverse will change the world we know...

zmodyfikowany: 3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
How the Metaverse will change the world we know...
Our lives, learning, living, work, every day life...
https://youtu.be/Uvufun6xer8
Meta
piotr.grela

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Hi Piotrze- Odsłuchałem owego angielskiego ze dwa razy, w całości. Fajnie Iż tam jest wiele napisów testowych dla pełnego zrozumienia zagadnień. Niemniej jednak brakuje mi podpowiedzi z twojej strony i mam zapytanie - jakie twoim zdaniem są dialekty owych redaktorów ? Z ciekawości zapytam - czy uważasz iż można zakuwać do pamięci mojej ich wypowiedzi jako wzory do naśladowania ? (Dosłownie- do małpiego naśladowania?). Podziękowanie za to, podoba mi się dość wyraźna wymowa i z pomocą tekstową. Pozdrawiam
jerzy_pozoga
piotr.grela - Nie znam się na akcentach amerykańskich ale mówi Mark Zuckerberg wymowa (ˈzʌkərbɜːrɡ/) mówi chyba akcentem atlantyckim, który nie jest tak mocny, twardy jak inne akcenty amerykańskie.
Szukałem informacji na ten temat i dowiedziałem się, że Mark Zuckerberg mówi po Chińsku.
Moim zdaniem właśnie języka chińskiego i arabskiego oprócz języka angielskiego młodzi ludzie powinni się uczyć.
- 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu
jerzy_pozoga - Hi Piotrze- dzięki za mini-komentarz. A ja z tego co się dowiedziałem od redaktora Cejrowskiego, to " zdolność do nauki jez. chińskiego mają dzieci do lat 6, ponieważ w tym okresie dojrzewania kształtują się struny głosowe". A ja " dinozaur" , staram się w angielskim i mam kłopoty. - 3 lata temu
piotr.grela - Ja też mam kłopoty z angielskim, nigdy nie będę mówił w tym języku jak moja córka :-)

Mieszkając w Polsce lepiej jest znać parę języków na poziomie B1-B2 niż jeden na poziomie C2.

I jedna duża uwaga, nie spędzajcie ludzie tyle czasu na nauce gramatyki.
Lepiej używać języka w praktyce czytając, oglądając to co nas interesuje.
- 3 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.