B | Bogusia1231 |
yoasia1003 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
B | Bogusia1231 |
tlstar - Myślę, że "perfekcji" nie osiągniesz przez samą naukę. Ja uważam,że jedyną drogą na pewnym już etapie znajomości języka jest przebywać z mówiącymi (wyłącznie) w tym języku. Pytanie czy w ogóle się da się osiągnąć "perfekcję".
-
6 lat temu
|
+5 |
lsennik - Bogusiu, myślę, że bardziej powinnaś skoncentrować się na kwestii wyznaczania sobie osiągalnych celów nauki i rozbijania problemów, na mniejsze jednostki. Język ewoluuje, więc ciężko jest opanować "całość", która cały czas rośnie.
Ja mam za sobą naukę angielskiego od przedszkola, potem w szkole/prywatnie, studia językowe jedne i drugie, kilkanaście lat pracy jako lektor. Codziennie znajduje nowe słowa, których wcześniej nie znałem, ale traktuję to bardziej na zasadzie ciekawostki i motywującej rzeczy do dodania do powtórek. Powinnaś porównywać swoją wiedzę do dnia poprzedniego, a nie do ogółu dostępnej wiedzy, tej nikt nie jest w stanie opanować. - 6 lat temu |
+5 |
piotr.grela |
A | aisak85 |
Realny czas pracy a wyniki w raporcie miesięcznym. Jak to jest liczone?
Witam pierwszy raz mam stycznośc z angielskim nie mam pojęcia jak się do tego zabrac
klasyfikacja wszystkich użytkowników etutora ...
Poziom mam trochę niższy i też nauka idzie mi jak po grudach... No ale cóż, traktuję to jako "drogę" i zdaję sobie sprawę, że każdego dnia jestem lepszy niż poprzedniego. I o to chodzi - żeby iść do przodu. Mój mistrz powiedział: "Trenuję Tai-Chi 70 lat i cały czas odkrywam coś nowego." Wprawdzie słowa te dotyczyły całkiem innej materii ale pewne zasady są uniwersalne! - 6 lat temu