P | polic4 |
T | tlstar |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
? | Gość |
tlstar - Fakt, w tym przypadku 'look' będzie zdecydowanie bardziej adekwatne. Co do automatycznych translatorów, to uczącym się języków obcych polecam kompletne zapomnienie o ich istnieniu. Wprowadzają więcej zamieszania niż pożytku w nauce.
-
6 lat temu
|
|
Gość - No pewnie. Algorytmy są coraz lepsze i całkiem sprawnie tłumaczą, ale człowieka nie zastąpią. Trzeba jednak trochę tej gramatyki opanować. A też nie jest to takie nudne, jak niektórym się może wydawać. Kiedyś nie mogłem zrozumieć conditionali i różnic między nimi. Ostatnio spróbowałem sobie to powtórzyć i od razu załapałem, chociaż przez długi czas nie zwracałem na to uwagi. W końcu nauka języka rozwija wiele różnych dziedzin jednocześnie i nawet jeśli tego od razu nie widać, posługujemy się nim coraz lepiej.
-
6 lat temu
|
+2 |
tlstar - Dla mnie algorytm przydaje się jedynie wtedy, kiedy mam nieco dłuższy fragment tekstu (np. trochę specjalistycznego), w którym jest wiele nieznanych mi słów i nie mogę dobrze zrozumieć całości. Wówczas nie muszę pojedynczo szukać po słownikach, tylko przepuszczając przez algorytm łapię ogólny sens tego tekstu.
-
6 lat temu
|
|